Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Første-år

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (5 af 13)


Meditation er esoterisk arbejde. Skabende Meditation flytter opmærksomheden fra det ydre til det indre - til uerkendte dybder.

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (5 af 13)

Hvor, hvordan, hvornår

og hvor længe?

 

Inden man går i gang med selve meditationsarbejdet melder der sig flere indlysende spørgsmål: Hvor bør man meditere? Hvordan bør man indrette sig? Hvornår er det bedst at meditere? Og hvor længe?

Lad os begynde med "hvor". Der er behov for et uforstyrret og fredfyldt sted, og det skal helst være det samme sted hver dag. Skabende meditation vil øge sensitiviteten, og denne proces kræver fred og ro. Der er ingen specielle krav til indretningen, men de fleste forsøger at gøre stedet hyggeligt, fordi det kan hjælpe med hurtigere at komme i en meditativ tilstand. Vælg desuden et tidspunkt på dagen, hvor det er muligt at meditere uforstyrret.

Herefter drejer det sig om "hvordan". De fleste mediterer siddende på en stol med halsen og ryggen lige, med håndfladerne hvilende på lårene og med ben og fødder let adskilte. Andre sidder i "skrædderstilling" på en pude. Begge er gode meditationsstillinger. Der er ingen grund til at indtage vanskelige yogastillinger, men hvis man ubesværet kan sidde i den såkaldte lotusstilling, er det udmærket. Det væsentligste er, at man sidder behageligt og uden spændinger. Til gengæld kan det ikke anbefales, at man sidder tilbagelænet i en blød lænestol eller mediterer liggende, fordi søvnighed er et problem for mange i starten. Når der er valgt en meditationsstilling, så hold fast ved den.

Det er vigtigt at beslutte "hvornår" – og at vide "hvornår ikke". Tidspunktet er sådan set ikke afgørende, men det er en stor fordel at meditere om morgenen, inden dagens opgaver og aktiviteter presser sig på. Hvis morgenmeditation er helt umuligt, kan man naturligvis vælge et andet tidspunkt. Det vigtigste er, at man mediterer. Der findes dog tidspunkter, hvor man ikke bør meditere. Hvis man lige har spist, hvis man er ude af balance mentalt eller følelsesmæssigt, hvis man er utilpas, syg eller har smerter, bør man ikke meditere, for meditationen forstærker både styrker og svagheder. Hvis meditationen øger ubalancer, intensiverer negative holdninger eller vækker ukontrollerbare følelser og tanker, skal man overveje at indstille sit meditationsarbejde og undersøge sit motiv.

Endelig skal man vide "hvor længe". Den daglige meditation kræver bare tyve minutter til en halv time. En kort daglig meditation har større virkning end uregelmæssige, lange meditationer, for udbyttet afhænger af en regelmæssig rytme. I starten kommer man sandsynligvis til at kæmpe med at få kroppen til at slappe af og få følelser og tanker til at falde til ro. Det er almindelige begyndervanskeligheder. Giv ikke op. Gradvis øges koncentrationen og til sidst mediterer man.

Undskyldninger

"Jeg har ikke tid", er en af nutidens faste undskyldninger for at undgå at ændre vaner og mønstre. Hvis man ærligt analyserer, hvad man bruger sin tid til, vil man uden tvivl opdage, at man i dagens løb spilder tid på mange unyttige gøremål. Og med unyttig menes der gøremål, der ikke fremmer udviklingen. Det er nemt at overbevise sig selv om, at det desværre ikke er muligt at meditere i dag. Sker det jævnligt, skal man undersøge sit motiv. Forsøg altid at gøre alt, hvad man kan.

Virker meditationen?

Hvis man vil vide, hvordan man kan vurdere om meditationen har nogen virkning i livet, skal man bare stille spørgsmålene: "Fungerer jeg bedre i min hverdag?" "Oplever andre mennesker mig som forandret til det bedre?" "Har jeg fået mere kvalitet, dybde og mening i mit liv?" Hvis et eller flere af spørgsmålene kan besvares bekræftende, viser det med stor sand­synlighed, at vigtige forandringer allerede er ved at vise sig.

Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR


Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR