Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

IKKE HVEM, MEN HVORFOR
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung

IKKE HVEM, MEN HVORFOR (2 af 14)


De Forenede Stater i konflikt. Hvad ligger der til grund for konflikterne? Hvilken dialog kan man etablere? Hvilke mulige løsninger eller transformationer findes der?

IKKE HVEM, MEN HVORFOR (2 af 14)

Den ikke-transformerede konflikt

 

Ikke-hvem-men-hvorfor-02-Johan-Galtung

 

Man siger, terrorangrebet var en voldsom handling, der var udtryk for utilgivelig vold – en forbrydelse mod menneskeheden, hvor man ikke alene føler sympati for ofrene, men samtidig har en stærk følelse af, at der er noget, der hedder retfærdighed, og at skyldige derfor skal stilles for retten. Men det medfører ikke, at man holder op med at tænke, eller at man holder op med at spørge sig selv, hvorfor det skete. Det medfører polarisering og umenneskeliggørelse, for der ligger en høj grad af umenneskeliggørelse både bag og før denne handling – den ikke-transformerede konflikt.

Den anden vej vil føre til disse spørgsmål: Hvad er årsagen til disse konflikter? Hvilken dialog kan man etablere? Hvilke mulige løsninger eller transformationer findes der? Hvad er de første skridt? Og hvad er de mulige forlig, der kan hjælpe parterne ud af konflikten?

Se – det ville være terapi! Men før man begynder på en terapi, plejer man at stille en diagnose. I dette tilfælde indledes der med selve terapien. Derfor anbefales følgende syv trin hvor budskabet er sidste punkt – et budskab, der blev efterladt af de skyldige, for de efterlod et budskab! Og teksten var hverken skrevet på engelsk eller på noget andet sprog. Det blev skrevet med to høje bygninger på Manhattan. Og budskabet var rettet mod det økonomiske USA og det militære USA. De bombede ikke Frihedsgudinden – eller Kongressen – eller Det Hvide Hus. Angrebene var ikke vendt mod Arlington kirkegård (Arlington National Cemetery) – eller andre af USA's kulturelle monumenter. De var præcist rettet mod økonomi-USA og mod militær-USA. Man kan spekulere over det fjerde fly. Hvis målet for det fjerde fly var Langley Air Force Base i Virginia, ville ligningen være gået op. Der er ingen forudsætninger for at sige, at det faktisk er tilfældet – på samme måde som Washington heller ikke har nogen forudsætning for at påstå, at målet var Det Hvide Hus eller endog Air Force One – og selv med angribernes evner ville det have været temmelig svært.

Artikel-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung
Download-fil: IKKE HVEM, MEN HVORFOR - Johan Galtung


Artikel-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: IKKE HVEM, MEN HVORFOR