Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

IKKE HVEM, MEN HVORFOR
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung

IKKE HVEM, MEN HVORFOR (7 af 14)


De Forenede Stater i konflikt. Hvad ligger der til grund for konflikterne? Hvilken dialog kan man etablere? Hvilke mulige løsninger eller transformationer findes der?

IKKE HVEM, MEN HVORFOR (7 af 14)

Palæstina

 

Ikke-hvem-men-hvorfor-10-Johan-Galtung

 

6) Palæstina

Der skal bare omtales et enkelt punkt: Anerkendelsen af Palæstina som en stat. Og det er her, Washington skal foretage sig noget. Det er interessant, at nøjagtig den samme plan blev fremlagt nøjagtig den 11. september 2001, for TRANSCEND har arbejdet på den i mange år, så de ømme punkter er velkendte. Planen blev faktisk fremlagt. Man fortalte, at den var fuldstændig urealistisk. Den bliver aldrig til virkelighed – navnlig punktet, der vedrører Palæstina. Men det var præcis dette punkt, der blev virkelighed. (Man skal aldrig sige aldrig). De ting, der ikke sker i dag eller i morgen kan ske i overmorgen. Chancen øges ved at sætte det på ønskesedlen.

Her er det ikke tanken at gå i detaljer med Palæstina, for det er gjort før, og der kan siges meget, meget, meget mere. Man kan bare udtrykke håb om oprigtighed bag muligheden for skabelse af en palæstinensisk stat. Det ville fjerne en del af den forgiftning, der præger forholdet.

 

Ikke-hvem-men-hvorfor-11-Johan-Galtung

 

7) Sidste punkt

Globaliseringsfrie zoner i verden. Vær opmærksom på den kendsgerning, at økonomi-USA blev ramt: World Trade Center. Man kan ikke bebrejde USA for verdens økonomiske sygdomme – det er ikke pointen. Men USA har en ret uheldig vane − nemlig at henvise til sig selv som verdens hersker. Når man gentager det mantrisk – lad os sige 50 gange om dagen – risikerer man, at nogen tror på det, og det skaber opmærksomhed. Det ville være i USA's egen interesse at dæmpe dette lederskab en smule. Måske vil nogen sige: "Nej – for himlens skyld, behold det – det er jer, der er lederen, det er jer, der er lederen!" − af indlysende grunde, som det ikke er nødvendigt at forklare nærmere.

Artikel-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung
Download-fil: IKKE HVEM, MEN HVORFOR - Johan Galtung


Artikel-Ikke-hvem-men-hvorfor-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: IKKE HVEM, MEN HVORFOR