Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE TIDSALDERS FORÆLDRE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-Nye-Tidsalders-forældre-Susan-Shore

DEN NYE TIDSALDERS FORÆLDRE (5 af 16)


Menneskehedens historie er en beretning om relationerne mellem børn og forældre. Den beskriver den lange vej fra barnemord til kærlig ansvarlighed.

DEN NYE TIDSALDERS FORÆLDRE (5 af 16)

Fødslens historiske stadier

03 + 04

 

Den-Nye-Tidsalders-forældre-07-Susan-Shore

Tredje stadie: Ambivalens

 

Tiden fra det 14. til det 18. århundrede blev kendetegnet af De Mauses’ ambivalens-model. Tidligere perioder var karakteriseret ved intentionen om at undgå den trussel, som børn repræsenterede, ved ganske enkelt at skille sig af med dem fysisk. Men da det i stigende grad blev anset for ulovligt og umoralsk, blev forældrene tvunget til større psykologisk kontakt med deres børn. Forældre, der selv havde været udsat for brutalitet eller for en barsk behandling (vold, sult, seksuelle overgreb, salg til en anden stamme eller nation etc.) begyndte nu at projicere de dæmoner i underbevidstheden, som alt dette skabte, over på deres børn og erstatte det med skiftevis at elske dem, og derefter håne dem og straffe dem. Børn var både uartige og pragtfulde. Men fordi de var begavet med indre kræfter på godt og ondt, måtte det onde prygles ud af dem. I Jane Eyre giver forfatteren Charlotte Bronte et klassisk portræt af denne forældretype, som Janes beskytter og forfølger i barndommen. Fortællingens Fru Reed havde løst problemet med sin ambivalens i forhold til børn. Hendes egne børn var ”engle”, og Janes − den ubudne gæsts barn − projicerede den modsatte kvalitet over i hende. Hun var en djævel.

 

Den-Nye-Tidsalders-forældre-08-Susan-Shore

Fjerde stadie: Indtrængning

 

Den forældrestil, der fulgte denne ambivalens-metode, kalder De Mause forstyrrelse, og den stammer fra omkring det 18. århundrede i Vesteuropa. Fokus skiftede nu fra fysisk kontrol over børnene til kontrol ved at trænge ind i deres psyke. Man bad dagligt med dem, og det blev almindeligt at læse religiøse læresætninger i historisk indpakning. Det blev nu mere almindeligt, at børn blev lukket inde end slået – en forandring fra fysisk til psykisk straf. Men det medførte i det mindste et forsøg på at forstå børn. Derfor ser De Mause det som begyndelsen på pædiatri (læren om børnesygdomme) – et studie, der adskilte sig fra tidligere tiders håndbøger med rådgivning til forældre.

Artikel-Den-Nye-Tidsalders-forældre-Susan-Shore
Download-fil: DEN NYE TIDSALDERS FORÆLDRE - Susan Shore


Artikel-Den-Nye-Tidsalders-forældre-Susan-Shore
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE TIDSALDERS FORÆLDRE