Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NATURÅNDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst

NATURÅNDER (4 af 5)


Hvad skete der med naturånderne - nisser, gnomer, alfer og huldre? Tilhørte de bare barndommens fantasiverden, eller tilhører de en esoterisk virkelighed?

NATURÅNDER (4 af 5)

Elementerne

 

Naturånder-05-Naturen-esoterisk-belyst

 

Naturånder-06-Naturen-esoterisk-belyst

Jordelementet

Kunz inddeler naturånderne i fire hovedtyper:

1. Klippe- og stenånder. Denne type har en klippe eller sten som deres fysiske legeme, og de tilfører mineralriget en meget primitiv form for bevidsthed.

2. Gnomer (også kendt i eventyrerne som nisser og dværge) holder til i nærheden af klipper og sten, men de har ikke et fysisk legeme. De giver ofte indtryk af at være gamle, og det kan se ud, som om de går i dragter fra middelalderen.

3. Træånders fysiske legeme er træerne. I ethvert træ er der en træånd. Træånden er en integreret del af træet. Den vokser med træet, og den forsvinder, når træet dør. Træånder befinder sig sædvanligvis usynlige inde i træet, men man kan bede dem om at gøre sig synlige og vise sig i synlig form. Ånden kan bevæge sig et lille stykke uden for træet og synliggøre sig for clairvoyante mennesker. De har en svag menneskelignende form, som varierer fra trætype til trætype. Når man går i skoven alene om natten og synes, at man er omgivet og bliver iagttaget af tusindvis af væsener, er det ikke fantasi.

4. Have- og skovalfer. Alferne elsker det komiske, teatralske og overdrevne, og de elsker at imitere mennesker. Det kan give dem et vist intelligent præg.

  

 

Naturånder-07-Naturen-esoterisk-belyst

Vandelementet

Vandelementets naturånder kaldes traditionelt for undiner, nereider og havfruer. I eventyrerne fremstilles de ofte som yndefulde unge piger. Dora van Gelder Kunz forholder sig ikke til den slags fantasier, men inddeler dem i fire hovedtyper. Her skal blot nævnes "vandbabyerne", der holder til ved havenes strande, kyster og havne. De minder om fede babyer, der begejstret leger og tumler i bølgerne. Det er den lykkeligste gruppe af alle typer væsener, som Dora van Gelder Kunz er stødt på. De er nysgerrige og positive over for mennesker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Naturånder-08-Naturen-esoterisk-belyst

Ildelementet

Disse naturånder kaldes traditionelt for salamandere. De er meget intelligente. De har praktisk talt ingen relation til mennesker, og viser heller ikke interesse for at få det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naturånder-09-Naturen-esoterisk-belyst

Luftelementet

Siden Paracelsus er luftelementets naturånder blevet kaldt sylfider. Dora van Gelder Kunz introducerer fire typer af luftånder, og kun den fjerde type kalder hun sylfider. Himmelånderne har mennesket mulighed for at kommunikere med. Vind- og stormånderne er mere menneskeligt proportioneret. Sylfiderne er den højst udviklede gruppe af alle naturånder, og de står på grænsen til at blive devaer. Sylfiderne har perfekte menneskelignende former med smukke ansigter. De har et nært samarbejde med devaerne, men nogle sylfider vælger dog at tage den sidste udviklingsmæssige etape (før de selv bliver devaer) ved at samarbejde tæt med mennesker. Mange sylfider fungerer derfor som skytsengle for mennesker. De findes ofte på sygehuse, og især i nærheden af døende. Dora van Gelder Kunz er meget imponeret af Shakespeares fremstilling af sylfiden Ariel, som troldmanden Prospero binder til sig i skuespillet Stormen.

Artikel-Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst
Download-fil: NATURÅNDER - Rolf Kenneth Aristos


Artikel-Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: NATURÅNDER