Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-Erik-Ansvang

ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED? (2 af 25)


Har der eksisteret gamle civilisationer, som overgik vores nutidige? Er der indicier, der kan bekræfte teorien om Atlantis, eller er det hele bare fantasi?

ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED? (2 af 25)

Kendte kilder

 

Først skal der kastes et blik på almindelig kendte kilder, som kan bekræfte Atlantis-teorien. De kan opdeles i disse grupper.

  1. Fordeling af dyre- og planteliv.
  2. Sproglige og etnologiske overensstemmelser.
  3. Religiøse og rituelle.
  4. Arkitektoniske overensstemmelser.
  5. Syndflodsberetninger.

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-03-Erik-Ansvang

 

1. Fordeling af dyre- og planteliv

Det er en af naturvidenskabens accepterede hypoteser, at enhver dyre- og planteart stammer fra et bestemt sted på planeten, hvorfra den gradvis har bredt sig til de andre områder. For biologer og botanikere er det derfor en gåde, at der findes identiske dyre- og plantearter på kontinenter, som er adskilt af store have. Men hvis landene engang har været forbundet af et stort kontinent, så disse dyr og planter har kunnet brede sig på en naturlig måde, er gåden naturligvis løst.

Forsteninger af dyr

Hvordan vil man eksempelvis forklare, at der findes forsteninger af kamelen i Indien, Afrika, Sydamerika og Kansas, hvis der ikke har været landfast forbindelse i en fjern tidsalder?

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-04-Erik-Ansvang

Fossil af 32 millioner år gammel hest.

 

Fund i Nebraska antyder, at hesten stammer fra den vestlige halvkugle, for det er det eneste sted i verden, hvor der er fundet forsteninger, som viser de forskellige mellemstadier af hestens forløbere. Hestens tilstedeværelse i Europa kræver en landfast forbindelse mellem de to kontinenter. Og det er sikkert, at der fandtes vilde heste i Europa og Asien, før de blev gjort til husdyr, for det skete næsten helt tilbage i stenalderen.

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-05-Erik-Ansvang

 

Europæisk flora i USA

Hvis man ser på planteriget, ser det ud til, at størstedelen af miocæntidens europæiske flora – som hovedsagelig er fundet i Schweiz’ undergrund – findes i det nuværende USA, og nogle arter også i Afrika. Men det interessante ved USA er, at mens de fleste arter findes i de østlige stater, mangler mange af dem på stillehavskysten. Det kunne tyde på, at de kom til kontinentet fra den atlantiske side.

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-06-Erik-Ansvang

 

Bananens gåde

Men det største problem er bananen. Bananen hører hjemme i det tropiske Asien og Afrika. Den kan ikke tåle en sørejse gennem den tempererede zone. Planten har ingen frø. Den kan heller ikke formeres ved stiklinger. Den har ingen rodknolde. Dens rod er træagtig, og det ville kræve stor ekspertise at transportere den. Den ville ikke kunne tåle en langvarig rejse. Hvordan blev den så ført til Amerika?

En forædlet og rendyrket plante, der ikke har frø, må være avlet i meget lang tid. Men hvor er den civilisation, som er nødvendig for plantens dyrkning og forædling? Eller hvor er det klima og de omstændigheder, der kræves til transporten … medmindre der på et eller andet tidspunkt var en forbindelse mellem den gamle og den nye verden (f.eks. via et stort kontinent), for så er gåden løst?

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-07-Erik-Ansvang

 

Hvedens gåde

Det er en kendt sag, at hveden aldrig har eksisteret i helt vild tilstand. Man kan heller ikke efterspore dens oprindelse ud fra fossile arter. Allerede i stenalderen blev der dyrket fem hvedesorter i Europa. Darwin konkluderer, at mennesket må have dyrket korn i en meget fjern periode. Den civilisation, der har forædlet og rendyrket hveden gennem intelligent udvælgelse, kan forklares ved eksistensen af et forsvundet kontinent, som var udgangspunkt for kolonister, der førte dem mod øst og mod vest.

Artikel-Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-Erik-Ansvang
Download-fil: ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED? - Erik Ansvang


Artikel-Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED?