Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-Erik-Ansvang

ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED? (3 af 25)


Har der eksisteret gamle civilisationer, som overgik vores nutidige? Er der indicier, der kan bekræfte teorien om Atlantis, eller er det hele bare fantasi?

ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED? (3 af 25)

2. Sproglige og etnologiske

overensstemmelser

 

Meget tyder på, at fønikerne var det første folk på den østlige halvkugle, der brugte et lydalfabet, hvor bogstaver blev betragtet som tegn for lyde. Men på et lige så tidligt tidspunkt fandtes et lydalfabet i Mellemamerika hos Yucatans mayaer, der traditionelt henfører deres civilisations oprindelse til et land på den anden side af havet mod øst.

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-08-Erik-Ansvang

 

Mayasproget er græsk eller …?

En tredjedel af mayasprogets tungemål er rent græsk. Hvem bragte det græske sprog til Amerika? Eller hvem førte mayaernes sprog til Grækenland? Græsk stammer i øvrigt fra sanskrit. Gør mayasproget også? Eller er de samtidige? Endnu mere tankevækkende er det, at 13 bogstaver i maya-alfabetet har en helt klar forbindelse med de egyptiske hieroglyffer for de samme bogstaver.

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-09-Erik-Ansvang

 

Hieroglyffer er sikkert atlantiske

Det er sandsynligt, at det første alfabet var hieroglyfisk – "gudernes skrift" som egypterne kaldte det – og at det senere udviklede sig til et lydalfabet i Atlantis. Ifølge åndsvidenskaben var egypterne en tidlig atlantisk koloni, som førte skrivekunsten med sig. På denne måde har de efterladt spor på begge halvkugler.

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-10-Erik-AnsvangNegroide typer i øst og vest

Atlantis var beboet af røde, gule, hvide og sorte racer. Forskerne har vist, at der fandtes sorte befolkninger af negroide typer helt frem til nyere tid i Amerika. Mange af de mellemamerikanske monumenter er dekoreret med ansigter, som tydeligvis forestiller afrikanere med kort kruset hår og tykke læber.

Guatemalaernes hellige bog Popul Vuh fortæller om racens første hjem, hvor "sorte og hvide mennesker levede fredeligt sammen i dette lykkelige land og talte ét sprog". Derefter fortsætter den med at fortælle, hvordan folket udvandrede mod øst og vest.

De røde egyptere

De gamle egyptere fremstillede sig selv som røde mennesker med omtrent samme farve som den, der i nutiden ses hos nogle indianerstammer.

Iowa- og Dakotaindianerne

De nordamerikanske indianerstammer har en kendt legende, der fortæller, at deres forfædre kom fra et land "mod solopgangen". Iowa- og dakotaindianerne troede, at "alle indianerstammer oprindelig var én og boede sammen på en ø – mod solopgangen". Derfra krydsede de havet i "kæmpemæssige sejlbåde, som de gamle dakotaer sejlede af sted i i uger, før de til sidst nåede land."

 

Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-11-Erik-Ansvang

Dakotaindianer

Artikel-Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-Erik-Ansvang
Download-fil: ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED? - Erik Ansvang


Artikel-Atlantis-fantasi-eller-virkelighed-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ATLANTIS - FANTASI ELLER VIRKELIGHED?