Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

AUM & OM - DE HELLIGE ORD
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-AUM-og-OM-de-hellige-ord-Foster-Bailey

AUM & OM - DE HELLIGE ORD (2 af 6)


To hellige ord er AUM og OM. Det sidste er ikke et udtryk for det første, og de har forskellige virkninger. I dag har menneskeheden kun brug for OM.

AUM & OM - DE HELLIGE ORD (2 af 6)

Sollogos & Planetlogos

 

Solsystemet

Åndsvidenskaben oplyser, at solsystemets legeme er dannet helt ned til det tredje æteriske plan, og intet kan stoppe systemets evolutionsproces. Det betyder at Sollogos’ legeme er organiseret – at Solens legeme er færdigt. Det er endnu ikke fuldkomment, men hvert atom i systemet er gennemstrømmet af ”bevidsthed”. De mindre formbyggere (devaer) udgør bogstavelig talt et ”ildhav”, som ”det store åndedrag” eller AUM påvirker.

 

AUM-og-OM-de-hellige-ord-02-Foster-Bailey

 

Sanat Kumara

Åndsvidenskaben oplyser desuden, at der findes et ord med syv stavelser, som har et bogstav for hvert af de syv himmelske væsener. Sanat Kumara (Jordens indre konge) er blevet kaldt den guddommelige eksperimenterende fysiker. Menneskeheden er et guddommeligt eksperiment, der nu viser sig at blive vellykket. Sollogos’ manifestation frembringer i alt 21 lyde, og den rigtige brug af lyd er et primært mål for menneskeheden. Men foreløbig omgiver menneskeheden sig med larm og mislyde.

Mantriske lyde

Bestemte kraftord eller mantriske lyde kan, når de intoneres af et højtudviklet væsen, påvirke livet i menneskeriget, sådan at det stimuleres til at realisere sit konstruktive formål. De udtales af en Sollogos, et himmelsk væsen, en monade (ånd) og en sjæl på hver sit niveau.

Virkningen af AUM og OM

Der findes mange hellige ord, men her omtales kun to af dem, nemlig AUM og OM. Det sidste er ikke et udtryk for det første, og de har forskellige virkninger. Menneskeheden har på sit nuværende udviklingstrin brug for OM. Udtalt på den rigtige måde frigør det sjælen for blændværk. Det er en lyd, der forløser menneskeheden fra den guddommelige manifestations stofaspekt, og det er det umiddelbare formål. AUM-lyden forankrer det sjælelige/åndelige aspekt på det fysiske plan. Den beliver formen og styrker stoffets greb om sjælen.

AUM-lyden bearbejder stof og skaber former. Den virker også som en hærgende ild, der fortærer hæmmende og nedslidte former på personlighedens tre planer. Mennesket har stadig brug for at opbygge former, som det kan udtrykke sig gennem. Og verdenstjeneren kan anvende AUM til at tilintetgøre alle forhindringer.

AUM er det samme tegn på alle sprog. Det er den lyd, der blev intoneret i Sollogos’ første skabende udånding. Herefter kom OM. Det er den mest skabende lyd, der findes. OM er en kontrolleret tilbagetrækningslyd, hvormed mennesket vinder bevidst herredømme over formerne og betræder vejen tilbage til Gud med sejrens palmer i hænderne.

Artikel-AUM-og-OM-de-hellige-ord-Foster-Bailey
Download-fil: AUM & OM - DE HELLIGE ORD - Foster Bailey


Artikel-AUM-og-OM-de-hellige-ord-Foster-Bailey
Læsefil med vendbare sider: AUM & OM - DE HELLIGE ORD