Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKETS POTENTIALER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneskets-potentialer-Erik-Ansvang

MENNESKETS POTENTIALER (6 af 10)


Meditation er en teknik til at vende opmærksomheden fra den ydre verden ind i sindets dybder for at finde svar på livets store spørgsmål.

MENNESKETS POTENTIALER (6 af 10)

Teresa af Avila og Sankt Augustin

 

 Menneskets-potentialer-06-Erik-Ansvang 

Teresa af Avila

 

En af de mest kendte kristne mystikere er den hellige Teresa af Avila. Hun skelnede selv mellem fordybelse i Bibelen og kontemplationGud. Det sidste indebar total selvforglemmelse. Hendes metode til tilnærmelse til Gud via bøn bygger på en allestedsnærværende Gud, som også er i menneskets sjæl. Når et menneske vil finde Gud, skal det derfor søge i sit indre. Forestillingen om en personlig Gud − om at mennesker kan se Gud, som om Han stod foran dem, er ifølge disse erfaringer både forkerte og naive. Gud og mennesket er ét i erkendelsen, og det er sandsynligvis det, Kristus gav udtryk for, da han sagde: ”Faderen og jeg er ét.” Kristne mystikere som f.eks. Sankt Augustin kunne dokumentere dette i kraft af sin egen oplevelse, for han sagde: “Jeg søgte Dig udenfor, og Du var midtpunktet i mit hjerte.” Når et menneske mediterer, forsøger det derfor ikke noget, det ikke er. Det forsøger at blive det, som det dybest set er.

 

Menneskets-potentialer-07-Erik-Ansvang

 

Den transcendente og den immanente Gud

Bøn og meditation er to forskellige metoder til at kontakte den indre virkelighed. Mens grundlaget for bøn er den transcendente Gud, der befinder sig over og hinsides menneskets verden, så henvender meditationen sig til mennesker, der desuden oplever Gud som immanent – altså inde i sin skabelse. Begge metoder er effektive, for Gud er både transcendent og immanent. I bønnen påkaldes kilden til livet med ønsket om at modtage, hvad man har behov for. Både bøn og meditation er reelt påkaldende. Begge metoder påkalder åndelige kræfter i et forsøg på at kanalisere energier som svar på en intention, men bøn tiltaler primært mennesker, der benytter følelsen og hengivenheden som en kraftkilde i processen, hvorimod meditation tiltaler tænkende mennesker.

Artikel-Menneskets-potentialer-Erik-Ansvang
Download-fil: MENNESKETS POTENTIALER - Erik Ansvang


Artikel-Menneskets-potentialer-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MENNESKETS POTENTIALER