Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EKSISTERER TIDEN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set

EKSISTERER TIDEN? (6 af 12)


Tid er en afgørende faktor til styring af menneskets affærer. Men den er også en af de mest uhåndgribelige. Tiden er en illusion, for vi skaber konstant tiden med vores tænkning.

EKSISTERER TIDEN? (6 af 12)

“Jeg er”

 

Et menneske udtaler ordene: “Jeg er”. Det er den mest enkle erklæring om menneskets egen eksistens – den kortest tænkelige sætning et menneske kan bruge om sig selv. I samme sekund ordet “jeg” udtales, vil ordet “er” befinde sig i fremtiden, og i samme sekund der siges “er”, vil ordet “jeg” befinde sig i fortiden. Og dog … fra det øjeblik, som netop er passeret, og fra det øjeblik, som ligger lige foran, er man adskilt af et svælg så absolut uoverstigeligt, som den tid, der adskiller mennesket fra de atlantiske tider – og fra de årtusinder, der vil komme.

 

Eksisterer-tiden-10-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set

Osiris

 

Osiris i den egyptiske dødebog

I den egyptiske “dødebog” siger dødens og genopstandelsens gud Osiris: “Jeg er i går”, og tilkendegiver dermed, at for ham er fortiden eller livets oprindelse ikke forsvundet. For ham eksisterer den stadig, for i modsæt­ning til mennesket er han befriet for tidens begrænsninger.

Uanset hvor langt man går tilbage i tiden, vil Osiris altid være “i går”. Selv når man går helt tilbage til tidernes begyndelse, vil han stadig være “i går”. Han er ikke alene et symbol på Universets cykliske natur, der kommer til udtryk som fødsel, liv, død og genfødsel i det manifesterede univers. Han er også drivkraften, der kommer før bevægelsen – før tiden og rummet.

 

Eksisterer-tiden-11-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set

 

Tidens forandringer

Men selvom tiden selv er ubegribelig, så skaber den dog en virkning, som både er håndgribelig og universel, for ingen kan undgå at erkende de forandringer, som den usynlige tid skaber i den synlige verden – ikke mindst gennem de mest virkningsfulde former for forandringer, nemlig vækst og bevægelse. Selve tiden kan ikke måles, men når en skikkelse i en given periode tiltager i størrelse eller ændrer sin position, kan denne for­andring måles og omsættes til tid. På denne måde kan retningen på en skygge markere tiden, der går. Gentagelsen af bestemte velkendte lugte og lyde forkynder årstidernes ankomst og afgang. Den gradvise forandring af mennesket selv og dets venner fortæller om årenes gang.

 

Eksisterer-tiden-12-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set

 

Man kan udelukkende måle tiden

ved hjælp af forandringer.

Artikel-Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set
Download-fil: EKSISTERER TIDEN - Erik Ansvang


Artikel-Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set
Læsefil med vendbare sider: EKSISTERER TIDEN