Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (4 af 10)


H.P. Blavatsky gav gode råd om, hvordan man studerer åndsvidenskab. Principperne kan bruges på ethvert åndsvidenskabeligt studie.

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (4 af 10)

De tre basale principper

 

Hvordan-studeres-åndsvidenskab-04-H-P-Blavatsky

 

Hvis man læser Den Hemmelige Lære side for side lige som enhver anden bog (sagde H.P. Blavatsky), vil det kun resultere i forvirring. Det første, man skal gøre − om det så tager flere år − er at få en vis forståelse af de "tre basale principper", der er omtalt i Forordet. Derefter skal man studere Rekapitulationen − de nummererede punkter i Resumé (bind 1). Så tager man Indledende Noter (bind 3) og Slutning (bind 3).

Det virkede som om, H.P. Blavatsky så med alvor på vigtigheden af den lære, der (i Slutningen) er givet om tidspunkterne for racernes og underracernes komme. Hun understregede det tydeligere end sædvanligt, at det, man kalder racers fremtidige "komme", reelt ikke findes. "Der findes hverken kommen eller forsvinden, men et evigt ophav", sagde hun. Den fjerde rodrace er stadig i live, og det samme gælder den tredje og den anden og den første − dvs. at deres manifestationer på det nuværende stofplan er til stede.

En race er en udviklingstilstand

På samme måde er den sjette underrace også til stede − og det samme gælder den sjette rodrace og den syvende … ja endog de kommende runders mennesker. Når alt kommer til alt, er det forståeligt. Disciple, indviede og mestre kan ikke høre til den almindelige femte underrace, for en race er en udviklingstilstand.

Men H.P. Blavatsky lader ingen tvivl tilbage om, at menneskeheden som helhed befinder sig århundreder (i tid og rum) fra bare den sjette underrace. Det var et punkt, der var særlig vigtigt at fremhæve for H.P. Blavatsky. Hun kom med hentydninger til "farer og vildfarelser", der skyldtes forestillinger om, at den nye race allerede var til stede i verden. Efter hvad hun sagde, falder en underraces levetid for menneskeheden som helhed sammen med stjerneårets længde (jordaksens cirkel − ca. 25.000 år). Efter denne beregning vil det vare længe endnu, inden den nye race viser sig på det fysiske plan.

Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Download-fil: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? - H.P. Blavatsky


Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?