Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (5 af 10)


H.P. Blavatsky gav gode råd om, hvordan man studerer åndsvidenskab. Principperne kan bruges på ethvert åndsvidenskabeligt studie.

HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? (5 af 10)

Det tilgrundliggende princip

 

Hvordan-studeres-åndsvidenskab-05-H-P-Blavatsky

 

H.P. Blavatsky talte en hel del mere om det "tilgrundliggende princip". Hun sagde, at hvis man tror, at man kan få et tilfredsstillende billede af Universets karakter gennem Den Hemmelige Lære, vil man ikke få andet end forvirring ud af at studere bøgerne. Hensigten med Den Hemmelige Lære har ikke været at komme med et endegyldigt udsagn om livet, men at føre den studerende i retning af sandheden. Disse sidste ord gentog hun mange gange.

Det er mere end formålsløs at have tillid til de mennesker, man tror, er viderekomne studerende og bede dem give en "fortolkning" af Den Hemmelige Lære. Det kan de ikke. Hvis de prøver, får man ikke andet end en fiks og færdig eksoterisk forklaring, der intet har at gøre med sandheden. At acceptere en sådan forklaring er at låse sig fast til bestemte idéer og forestillinger, mens sandheden ligger ud over enhver idé, man er i stand til at formulere eller give udtryk for. Eksoteriske fortolkninger kan være udmærkede (og H.P. Blavatsky fordømte dem ikke), så længe man blot betragter dem som fingerpeg for begyndere og ikke anser dem for at være andet eller mere. Mange er naturligvis potentielt ude af stand til at gøre fremskridt ud over en almindelig eksoterisk opfattelse, men der er og vil komme andre, og for dem beskrev hun følgende rigtige indstilling til Den Hemmelige Lære.

Forventninger til studiet

Læs Den Hemmelige Lære (og anden esoterisk litteratur) uden noget håb om at finde den endelige sandhed om tilværelsen og uden nogen anden forventning end at se, hvor langt den kan føre i retning af sandheden. Betragt studier som et middel til at træne og udvikle en tanke, der aldrig har været i kontakt med andre studier. Følg disse regler:

Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Download-fil: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB? - H.P. Blavatsky


Artikel-Hvordan-studeres-åndsvidenskab-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: HVORDAN STUDERER MAN ÅNDSVIDENSKAB?