Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ETIK OG MORAL ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Etik-og-Moral-esoterisk-set-Erik-Ansvang

ETIK OG MORAL ESOTERISK BELYST (18 af 22)


Hvad er etik, og hvad er moral? Er det regler og befalinger? Og hvad er instinktiv moral? Hvordan definerer man det gode, sande, retfærdige, kærlige og vise?

ETIK OG MORAL ESOTERISK BELYST (18 af 22)

Tankepåvirkning

 

Etik-og-Moral-esoterisk-set-31-Erik-Ansvang

 

Tankerne påvirker andre

De astrale tankeformer (eller elementaler, som de også kaldes), påvirker andre menneskers bevidsthed i overensstemmelse med tankens kvalitet. Er den etisk og moralsk vil dens indflydelse være en kraft, der virker i positiv retning, og på samme måde vil uetiske eller umoralske tankeformer blive kræfter, der frister andre mennesker. Karakteren af de tanker, mennesket tænker, har derfor stor betydning for omgivelserne, for de virker ikke alene indirekte men direkte på andre mennesker.

Man påvirkes af andres tanker

Det er ikke kun de tanker, man selv tænker, der har betydning for et menneske. Det tankeklima, man færdes i, er også vigtigt. Man påvirkes af andre menneskers tanker. Det medfører ikke, at man kan gøre andre mennesker ansvarlige for sine negative tanker, fordi …

– den virkning andre menneskers tanker

har på et menneske, bestemmes af

menneskets egen tankevirksomhed.

 

Etik-og-Moral-esoterisk-set-32-Erik-Ansvang

 

Et eksempel: Musikinstrumenter

Princippet kendes fra strengeinstrumenter. Hvis man i en forretning fyldt med musikinstrumenter, slår en tone an på en guitar, forplanter denne tone sig til den samme streng på andre guitarer, der svagt svinger med på tonen.

En negativ tanke, som man går og ruger over, tilføres konstant energi. Tanken vil vokse sig stor, stærk og stabil. Det samme sker for en positiv tanke – og for sædtanker, der bruges i meditation. Desuden tiltrækker enhver tankeform andre tankeformer af lignende art. Enhver tankeform er forbundet til sit ophav gennem en forbindelse, som man kan kalde en magnetisk tråd i mangel af et mere korrekt udtryk.

Tankevaner

Alle stærke tankeformer virker som tankevaner. Når man gentager bestemte tanker, dannes der en tankekanal, som tankeenergierne nemt strømmer ind i. Efterhånden som menneskets etiske og moralske forståelse vokser, bliver en gammel tankevane en hindring for videre udvikling, selvom den oprindeligt blev dannet ved frivillig tankevirksomhed. Hvis et menneske ønsker at frigøre sig fra en uhensigtsmæssig tankevane, må det opbygge en ny og højere vibrerende tankeform. Ved konstant at nægte at føre energi til den gamle tankeform og i stedet føre energi til den nye tankeform, vil den gamle form gradvis dø udsultningsdøden.

På denne måde kan man aktivt ændre sin karakter og dermed sine moralske værdier, i stedet for at overlade denne proces til de almindelige karmiske processer.

Artikel-Etik-og-Moral-esoterisk-set-Erik-Ansvang
Download-fil: ETIK & MORAL - esoterisk belyst - Erik Ansvang


Artikel-Etik-og-Moral-esoterisk-set-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ETIK & MORAL - esoterisk belyst