Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR VIRKER MEDITATION?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-virker-meditation

HVORFOR VIRKER MEDITATION? (5 af 8)


Meditation er en videnskabelig funderet kontakt med sjælen og højere kilder, baseret på telepatiens love og udsagnet om, at energi følger tanken.

HVORFOR VIRKER MEDITATION? (5 af 8)

Astralplanet og mentalplanet

 

Hvorfor-virker-meditation-05-Kenneth-Sorensen

 

Astralplanet er menneskehedens kollektive psyke – et begreb der kommer tæt på C. G. Jungs definition. Her eksisterer hele menneskehedens kollektive forestillingsbilleder, myter og arketyper. Alt hvad menneskeheden har følt i alle tidsaldre er afbilledet her – fra de laveste morderiske drifter til de højeste aspirative længsler. De astrale former vil eksistere, så længe der er mennesker, der holder dem i live ved at føle lignende følelser.

Mentalplanet deles i et lavere og et højere tankeplan, og det lavere mentalplan er i praksis tæt sammenvævet med astralplanet og udgør derfor en del af den kollektive psyke. Det lavere mentalplan rummer alle de tankeformer, som menneskeheden har opbygget gennem især de seneste 500 år, hvor de brede befolkningsgrupper for alvor er begyndt at bruge tænkeevnen. Her findes alt fra de laveste intrigante og egoistiske tanker til de store ophøjede teorier, som verdens forskere, filosoffer og psykologer har udtænkt. Det højere tankeplan – der også kaldes kausalplanet – er idéernes verden. Det er her sædekornet og den arketypiske impuls bag hele skabelsen befinder sig. Når et menneske er i stand til at trænge ind i den høje verden, kan det modtage en impuls til en ny opfindelse – dvs. at endnu et aspekt af den guddommelige plan kommer til syne i den menneskelige bevidsthed. Verdens store tænkere står i forbindelse med kausalplanet, når de ved hjælp af deres lavere analytiske tankesind kontakter og formulerer idéen fra det højere mentalplan.

Artikel-Hvorfor-virker-meditation
Download-fil: HVORFOR VIRKER MEDITATION? - Kenneth Sørensen


Artikel-Hvorfor-virker-meditation
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR VIRKER MEDITATION?