Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR STYRE TANKESINDET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-styre-tankesindet

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (2 af 9)


Det er ikke let at overbevise tankesindet om, at det er godt, hvis det begrænser sig selv. Men hvorfor skal tankesindet overhovedet kontrolleres?

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (2 af 9)

Hvorfor kontrollere tankesindet?

 

Hvorfor skal man kontrollere tankesindet? Det er et spørgsmål, man allerførst skal stille sig selv. Men man skal ikke regne med, at det er nemt at få et svar. Men svaret vil tone frem, hvis man studerer Universets struktur – dvs. tingenes natur. Universet er ikke bare en gigantisk flade med indbyrdes forbundne dele, men en fuldstændighed i sig selv, som man som enkeltperson ikke kan adskille sig fra. Alligevel ser man verden som noget, der befinder sig uden for, selv om at verden reelt ikke er uden for. Universet er ikke et ydre objekt. Alligevel bliver mennesket ved med at påstå, at Universet befinder sig uden for. Påstanden, den stædige insisteren, den konstante indre selvbekræftelse, der overtaler mennesket til at tro, at verden er udenfor, kaldes tankesindet.

 

Hvorfor-styre-tankesindet-02

 

Tankesindet består ikke af fysisk stof. Det består ikke af små faste partikler. Tankesindet er ikke som sandkorn inde i hjernen. Der findes ikke engang et fnug af synligt stof. Tankesindet er intet andet end en proces af selvbekræftelser, og derfor er tankesindet vanskeligt at forstå. Grunden til at man ikke kan forstå det er, at alle processer i forståelsen er forbundet med genstande uden for forståelsen. Når man bruger sin forståelse, er det i forbindelse med noget, der ligger uden for, som man forsøger at forstå. Man forsøger ikke at forstå selve processen med at forstå. Det er ikke formålet, for det overgår endda fantasien. Derfor kan tankesindet ikke erkendes af tankesindet, for tankesindet kan kun erkende det, der er uden for tankesindet. Bestræbelsen på at erkende sit eget tankesind er dømt til en fiasko, fordi det, der skal erkendes, kræver et objekt, der befinder sig uden for tankesindet, og som gør det muligt for tankesindet at få viden om objektet.

Det er en almindelig forestilling, at man skal ”finde sig selv” eller ”kende sig selv”, men det er ikke muligt. Selv om man har et motiv om at kende sig selv, så findes der ikke situationer, hvor man kan gøre sig selv til genstand for en undersøgelse. Det er årsagen til menneskets manglende evne til at kende sig selv.

Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Download-fil: HVORFOR STYRE TANKESINDET?


Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR STYRE TANKESINDET?