Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR STYRE TANKESINDET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-styre-tankesindet

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (5 af 9)


Det er ikke let at overbevise tankesindet om, at det er godt, hvis det begrænser sig selv. Men hvorfor skal tankesindet overhovedet kontrolleres?

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (5 af 9)

Hvorfor skal tankesindet

kontrolleres?

 

Hvorfor-styre-tankesindet-05

 

Når alt i Universet uden undtagelse udgør en helhed, er det en selvfølge, at intet kan befinde sig udenfor. Derfor udgør menneskets stædige insisteren på, at tingene er udenfor, et stort mysterium. Det er indlysende, at det er tankesindets funktioner, der skaber fejlopfattelsen. Det, der kaldes tankesindet, giver helt klart en fejlagtig bekræftelse af virkelighedens natur. En frygtelig katastrofe har ramt menneskeheden i form af en permanent fejlopfattelse, som er i strid med de universelle sandheder. Hvis Universet eller verden reelt ikke er uden for mennesket, og hvis mennesket i virkeligheden ikke kan se tingene, som de er, fordi det kun ser ydre forhold, befinder menneskeheden sig helt sikkert i en verden af ​​illusioner. Mennesket begår konstant fejltagelse efter fejltagelse med det resultat, at hele livet kan betragtes som en bunke eller sandsynligvie et bjerg af fejltagelser. Og alle fejl er konsekvenserne af den oprindelige selvbekræftelse, som kaldes tankesindet eller chitta.

 

Hvorfor-styre-tankesindet-06

 

Tankesindet er virkelighedens drabsmand

På baggrund af denne konstatering er det let nok at forstå, hvorfor tankesindet skal styres. Tankesindet skal kontrolleres, fordi det grundlæggende ​​skaber vrangforestillinger, og fordi tankesindet er den grundlæggende årsag til alle problemer i livet. Tankesindet er den indre fupmager i den individuelle personlighed. Det er den store ”dacoit”,[1] som Acharya Sankara kalder det. Tankesindet er en tyv, der berøver mennesket al åndelig rigdom og gør det åndeligt fattigt, og det ser samme fattigdom i alle menneskers øjne.

Derfor skal tankesindet kontrolleres. Derfor er der behov for at begrænse dominansen. For tankesindet er baseret på en fejlagtigt påstand om, at der findes en ydre verden, som reelt ikke eksisterer. Sådan som tankesindet fungerer nu, giver det ubegrundede og essentielt fejlagtige informationer. Mennesket ser ikke tingene, som de er, og derfor kan det ikke handle korrekt, for energi følger tanken, og tanken går forud for handling. Tanken er derfor årsag til menneskehedens fejlagtige udvikling.

 

 

_________________________________

[1] ”Dacoit” er en betegnelse for ”bandit” på hindi og urdu.

_________________________________

Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Download-fil: HVORFOR STYRE TANKESINDET?


Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR STYRE TANKESINDET?