Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisk-træning-i-digitalalderen

ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER (4 af 5)


Menneskeheden som helhed, har behov for tavshed som aldrig før. Den har brug for tid til at reflektere, og muligheden for at fornemme den universelle rytme.

ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER (4 af 5)

Raja Yoga

 

Forstyrrelser bliver forhindringer, når de står i vejen for sjælens hensigt. Der er mange former for forstyrrelser, og derfor skal den studerende huske den velkendte floskel: ”Hvor der er en vilje, er der en vej”. Den sikreste og mest afprøvede metode til at overvinde forhindringer som f.eks. hyperaktivitet er Raja Yoga meditationsteknikken,[1] som også kaldes den kongelige videnskab om tankesindet. Ved hjælp af teknikken kan den studerende skabe et højt mental fokus, der – når det kombineres med en rolig følelsesmæssig karakter – er midlet til at gøre åndelige fremskridt.

For at holde sig på sporet skal disciplen praktisere en stabil, permanent og rytmisk opmærksomhed på det åndelige liv, for det vil sikre, at sjælen har et redskab, der er egnet til formålet. Der er tre vigtige egenskaber, som vil være en stor og vigtigt hjælp for disciplen, der rejser ud ad den oplyste vej:

Rytme, regelmæssighed og gentagelse.

 

Ved udvikling af ​​de tre egenskaber vil disciplen opbygge trofasthed (til sjælen) og udholdenhed i bestræbelsen. Iflg. åndsvidenskaben vil navnlig bevidstheden blive udviklet gennem rytmisk og disciplineret gentagelse.[2]

Uanset hvordan omstændigheder i det personlige liv er, vil disciplen – efterhånden som meditationen praktiseres rytmisk og disciplineret hver dag – udvikle større skelneevne i forhold til tanker og handlinger. Resultatet vil være, at problemer og vanskeligheder kan iagttages fra et højere niveau end på det niveau, hvor de udspiller sig. Derfor siges det:

 

”Derved udvikler man skelneevne, og skelneevne er den vigtigste metode, som ånden kan bruge til at påvirke sin egen frigørelse fra stoffets snærende bånd og skelne mellem illusionen og det, der er sløret af den”.

Alice A. Bailey: A Treatise on Cosmic Fire, p. 276

 

 

_________________________________

[1] På VisdomsNettet (www.visdomsnettet.dk) kan e-bogen: RAJA-YOGA - Den tidløse psykologi af Guni Martin frit downloades.

[2] Alice A. Bailey: A Treatise on Cosmic Fire, p. 276

_________________________________

Artikel-Esoterisk-træning-i-digitalalderen
Download-fil: ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER - Derek Fraser


Artikel-Esoterisk-træning-i-digitalalderen
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER