Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (23 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (23 af 48)

Konflikt med månekræfter

 

Årets-indre-rejse-32-Kenneth-Sørensen

 

I den personlige verden kommer konflikten til syne i Jomfruens intense bestræbelser på at dygtiggøre sig – dvs. at tilegne større kontrol over tænkeevnen via studier, over følelseslivet via streng analyse, og over den fysiske krop ved at tvinge den til nye og sunde vaner. Jomfruen kan næsten blive fanatisk (6. stråle) i sin stræben efter perfektion, og det kan paradoksalt nok resultere i et mindreværdskompleks.

Kritik uden kærlighed er af det onde, og det vil blot forstærke det onde, som man med sit kritiske intellekt forsøger at udrydde. Glem aldrig at formen (personligheden) ikke skal hverken undertrykkes eller dræbes, men forædles gennem tålmodigt og omsorgsfuldt arbejde.

Jomfruens esoteriske hersker er Månen, der skjuler indflydelsen fra Vulkan. Vulkans viljesenergi giver evnen til at disidentificere sig fra især de fysiske drifter, og det resulterer i, at materialismen og seksualiteten mister sit greb. Man vil fortsat have materialistiske og seksuelle behov, men man bestemmer selv, hvordan de kommer til udtryk. Forædling af formen er en forudsætning for at Kristusbevidstheden kan vokse og fødes. Ingen kan tjene to herrer. Man er nødt til enten at vælge Kristusbevidstheden eller mammon. Viden og indsigt i personlighedens mekanismer − herunder de fysiologiske, følelsesmæssige og mentale vaner – stammer fra Merkur i Jomfruens måned, og den er grundlaget for den korrekte metode til renselse og forædling. Fra Vulkan opnår man den vedholdende styrke til at ændre alle de vaner og rutiner, som ikke gavner sjælen, men som giver modstand, fordi man i så lang tid har identificeret sig med de månekræfter, der styrer det materielle liv. Jomfruen giver mulighed for at skabe det åndelige liv.

 

Årets-indre-rejse-33-Kenneth-Sørensen

 

Jomfruens esoteriske nøgleord lyder sådan:

”Jeg er moderen og barnet.

Jeg er Gud, jeg er stof”.

 

Sætningen kan forstås sådan, at når man renser, forædler og har omsorg for den fysiske tilværelse (moderen), kan man udvikle sit indre guddommelige ”barn” (kærligheden), sådan at Gud (altings oprindelse) kan manifesteres i det fysiske. I Jomfruens tegn forener man både den indre fader, moder og det indre barn i en syntese.

For gennemsnitsmennesket lyder det eksoteriske motto sådan:

”Og ordet lød: Lad stoffet styre”.

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE