Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (26 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (26 af 48)

Den store beslutning

 

Årets-indre-rejse-36-Kenneth-Sørensen

 

I Vægtens tegn og i Vægtens måned ruster sjælen sig til kamp og afventer det tidspunkt, hvor mennesket vælger at lytte til sin sjæl. Venus er den eksoteriske hersker, og i kraft af intelligent tænkning, som Venus er eksponent for, åbenbares de værdier, som mennesket skal integrere. For det intellektuelle menneske er det højeste mål, der kan opfattes, æstetikerens liv og den kulturelle snob. Her lægges der stor ”vægt” på at omgås de rigtige mennesker, klæde sig efter moden og læse anmelderrost litteratur. Image, stil og renommé er livets mål og mening for snobben. Når de åndelige værdier presser sig på, bliver det mondæne liv og den intellektuelle passiar over et glas Chivas Regal på et tidspunkt afløst af ægte interesse for medmennesket og samfundet.

Når meningsløsheden ved det lette liv og skiftende partnere har vist sig at være tomt og indholdsløst, står Vægten over for et eksistentielt valg, som den i lang tid har forsøgt at undgå. Den skal vælge mellem sin sjæl og sin personlighed, mellem indre værdier og ydre normer, og det medfører en dramatisk omvæltning, der berører alle livets aspekter.

For omgivelserne opleves det som om personen er ramt af sindssyge. Det gode selskab udskiftes, det vellønnede men meningsløse arbejde forlades, og en livsførelse på en lavere levefod accepteres, fordi der nu fornemmes noget højere, dybere og mere varigt. Og det vil for altid etablere en indre kerne af harmoni selv under de værste storme, som der lige nu er optræk til.

Den store beslutning i Vægten fører til konflikten i Skorpionen, som næste afsnit handler om. Når man er begyndt på discipelskabets vej, står man først og fremmest til regnskab over for sin egen sjæl, men den indre gruppe begynder også at gøre sine krav gældende.

I begyndelsen stilles der større krav om tjenestearbejde, og det betyder, at livets omstændigheder ændres. Man møder nye mennesker, som det måske ikke er politisk korrekt at have omgang med, men som man skal løse nogle af gruppens endnu ikke realiserede opgaver sammen med. Man tvinges til konstant at praktisere sine værdier og tage sine handlinger op til fornyet overvejelse.

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE