Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (27 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (27 af 48)

Den knivskarpe vej

 

Årets-indre-rejse-37-Kenneth-Sørensen

 

For det humanistiske menneske lyder det esoteriske nøgleord sådan:

”Jeg vælger den vej,

der går mellem de to store kraftlinjer”.

 

I Vægtens tegn er det særdeles vigtigt at undgå ethvert ekstrem. Det åndelige valg skal ikke medføre, at man kaster sig ud i en indadvendt, mystisk livsførelse, hvor man i selvretfærdighed giver afkald på den materielle verdens problemstillinger. Den esoteriske hersker i Vægten er Uranus, og den transmitterer 7. stråle, der har til opgave at forene Himlen og Jorden. Det man kan lære i Vægtens måned, er at balancere på den knivskarpe vej mellem modsætningernes par – åndens og stoffets verden. At holde hovedet i Himlen, men bevare fødderne på Jorden er en virkelig vanskelig balancegang, som man skal bestræbe sig på at praktisere i Vægtens måned. 7. stråle vil efterhånden, som den vinder i styrke i Den Nye Tidsalder − Vandbærerens tidsalder − medføre, at menneskeheden udarbejder en lovgivning, der er i overensstemmelse med de guddommelige love – dvs. naturlovene. I det personlige liv medfører indflydelsen fra 7. stråle en disciplin (styret af en indre lovmæssighed), som disciplen pålægger sig selv. Vægtens forståelse for økonomi (3. stråle), organisation (7. stråle) og menneskeligt samspil (Venus, 5. stråle) gør Vægten særdeles velegnet til at manifestere Himlen på Jorden. Den knivskarpe vej er esoterikerens balancegang mellem den ydre og den indre verden.

Årets-indre-rejse-38-Kenneth-SørensenLyt til retfærdighedens stemme

Vægten styrer retsvæsenet, fordi indflydelsen fra Venus giver evnen til at vurdere, om noget er rigtigt eller forkert ud fra anvendelsen af intelligent kærlighed. Uranus giver inspiration til at etablere en lovgivning og et samfund, der er i pagt med det højeste princip, men tilpasset den praktiske virkelighed, som menneskeheden lever i. Ordet ”retfærdighed” kommer af ”ret færd”, og det er, hvad man bliver konfronteret med i Vægtens måned.

Man skal især analysere de kriterier, man vælger at reagere ud fra, for det afslører de motiver og værdier, man grundlæggende handler ud fra. Det nemmeste i verden er at tale idealistisk, men at praktisere idealismen repræsenterer den brændende grund, man skal forædles gennem.

Den romerske retfærdighedsgudinde Justitia er et godt meditationssymbol, som man med fordel kan benytte i Vægtens måned. Justitia er afbilledet med bind for øjnene, hun har et sværd i højre hånd og en vægtskål i sin udstrakte venstre hånd. Bindet for øjnene symboliserer, at man skal stole på den indre dømmekraft − hjertet og hjernen i forening − frem for de gamle værdier. Bindet viser, at hun er fokuseret i den indre verden. Sværdet symboliserer viljesstyrke, som skal bruges, når man skal træffe ét valg blandt mange mulige valg. Vægten symboliserer, at valget skal være i balance mellem det praktisk mulige og idealet.

Denne måneds meditationsemne lyder sådan:

”Vi må lære at iagttage i lyset fra mestrene

og tage beslutninger i overensstemmelse

med deres værdier”.

 

 

Årets-indre-rejse-39-Kenneth-Sørensen

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE