Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (34 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (34 af 48)

Man kan vide meget

uden at forstå noget

 

Årets-indre-rejse-49-Kenneth-SørensenI Skorpionens tegn var det følelseslivet, der skabte besvær. I Skyttens tegn er det intellektet, der står i vejen for intuitionens lys. Et stort og magtfuldt mentallegeme kan gøre mennesket opblæst og arrogant. Man tror fejlagtigt, at fordi man kan repetere en stor mængde åndelig litteratur, som man har lært udenad – uanset om det er Bibelen eller Bailey − så er det tegn på, at man er et højt udviklet menneske. Man kan faktisk være så indbildsk og overbevisende, at selv omgivelserne kommer til at tro på det, fordi man forveksler viden med visdom. Den sørgelige kendsgerning er, at man kan vide alverdens ting uden at forstå ret meget. Og man kan vide meget uden at leve i overensstemmelse med sin viden. Et veludviklet mentallegeme er en nødvendig forudsætning på udviklingsvejen, men det siger ikke noget om den etiske og moralske kapacitet. Glem ikke, at de mest egoistiske og magtfulde mennesker når deres positioner i kraft af et veludviklet intellekt.

Det første tegn på at mennesket er begyndt på discipelskabets vej, er kærlighedens vækst i menneskets liv, for med kærligheden opstår visdommen. Forståelsen kommer, når man går fra stadiet, hvor man taler om kærligheden til at praktisere den i livet. Visdom opstår, når man motiveret af kærlighed, bruger den erfarede viden i praksis og i fællesskabets interesse.

Jupiters kærlighed og visdomsenergi udvider alt, hvad den kommer i nærheden af – også personligheden. Det er et aspekt af Skyttens natur, der understreger behovet for disciplinering af talen, for i tegnet ligger der en tendens til mental selvovervurdering. Man skal derfor være opmærksomme på de områder af livet, hvor der er en tendens til praleri, dogmatisme og belærende adfærd. Via den esoteriske hersker Jorden, der transmitterer 3. stråle, som aktiverer halscentret, kan man netop lære den nødvendige beherskelse. Undertrykkelse af talen vil skabe en ophobning − et energireservoir af mental energi, som kan gøre mennesket skabende i højere mental forstand. Evnen til visionær tænkning øges.

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE