Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (38 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (38 af 48)

Personligheden knuses

 

Årets-indre-rejse-54-Kenneth-Sørensen 

 

Saturn (3. stråle) er både den esoteriske og eksoteriske hersker i Stenbukken. Disciplin, udholdenhed og organisationsevner er vigtige kvaliteter, uanset om man bruger dem til opfyldelse af personlige ambitioner eller indfrielse af åndelige aspirationer.

Stenbukken er yderlighedernes tegn, for det er tegnet for den tætteste form for materialisme − men den er samtidig vejen til indvielse. Begge yderligheder er mulige, men den første medfører død og ødelæggelse, og den anden medfører liv og oplysning. Saturn styrer den proces, der fører til krystallisering. Det skal forstås som bevidsthedens manifestation i fysiske aktiviteter. Enhver form man skaber − en organisation, et firma eller en personlighed, skal konstant tilpasses de skiftende livsvilkår, som er et led i evolutionsprocessen. I modsat fald stagnerer formen og går ind i en naturlig dødsproces. Djwhal Khul beskriver det på en smuk måde:

”Når krystalliseringen[1] har nået en vis grad af tæthed og såkaldt ’hårdhed’, kan den let knuses og ødelægges, og det menneske, der er født i Stenbukken, er årsag til sin egen ødelæggelse. Det skyldes menneskets fundamentalt materialistiske natur og ’skæbnens slag’, der sker som følge af karmas lov”.

Alice A. Bailey: Esoteric Astrology, p. 158

 

Set i det lys er Stenbukken et tegn, hvor ”skæbnen uddeler sine slag”. Man mister sine kæreste ejendele, sine jobs, sin prestige og sine autoritetssymboler, for at den nyttige smerte kan åbne øjnene for sjælens evige lys.

Det eksoteriske motto lyder derfor sådan:

”Og ordet lød: Lad ærgerrigheden herske

og porten stå vidt åben”.

 

Porten til fortsat inkarnation og erfaring står vidt åben, for den er den sikre grund, som en dag får mennesket til at vende ansigtet mod den snævre sti, der fører til indvielsens port.

 

 

 

_________________________________

[1] - af f.eks. personligheden.

_________________________________

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE