Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (5 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (5 af 48)

Den indre kriger skal tæmmes

 

Årets-indre-rejse-07-Kenneth-Sørensen

 

Det er Mars og 6. stråle, der udtrykker de primære personlighedskvaliteter i Vædderens måned. Energierne stiller mennesket over for en række udfordringer. Krigsplaneten Mars stimulerer med en brændende hengivenhed (6. stråle), som – når man udtrykker den egoistisk – bliver impulsiv, aggressiv, utålmodig og konkurrencebetonet.

Vædderen er et stjernetegn, der er kendt for stridbarhed. Impulsivt og arrogant kaster mennesket sig ud i konfrontationer af enhver slags for at bevise sit mod og styrken af sin personlighed. Kamp for kampens skyld er ofte drivkraften, og det er et forsøg på – via styrkeprøver – at demonstrere den lille personligheds ”storhed”. Den utæmmede vildskab, der ofte på det personlige plan er karakteristisk for stjernetegnet, fører mennesket ind i den ene konfrontation efter den anden – ofte med store lidelser til følge. På et tidspunkt fører kampene disciplen til slagmarken i Skorpionen, hvor lidenskaberne skal renses i sjælens ild. Vædderen ønsker – ligesom alle de øvrige ildtegn – at tilføre Jorden noget storslået og fantastisk, men set fra sjælens synspunkt bruges kræfterne på de forkerte områder.

I Vædderens måned skal man tæmme den indre krigernatur og kanalisere energien over i konstruktive baner, hvor de gavner helhedens interesser. Så længe separatisme og konkurrence er de bærende motiver, bruger man ikke kampenergien på den rigtige måde. Der er fortsat brug for krigere i verden, men så længe det er solar plexus centret, der styrer, og ikke det oplyste tankesind, så vil man, på det livsområde hvor Vædderen hersker, høste som man sår: ”Alle der griber til sværd skal falde for sværd”.[1]

Det eksoteriske motto for Vædderen lyder sådan:

”Og ordet lød: Lad formen igen søges”.

 

Det kan fortolkes sådan, at behovet for egoistisk selvhævdelse resulterer i en endeløs kamp med andre egoister, for de vil også være størst og stærkest, derfor er man nødt til at inkarnere, indtil lektien er lært.

Vædderenergierne gør mennesket til kriger, og det er der behov for. Enhver fødsel af noget nyt er et kritisk tidspunkt. Vil det nye overleve eller dø? Moderens voldsomme anstrengelser for at føde sit barn er et smukt symbol på princippet. Enhver ny idé, som man undfanger, kan sammenlignes med moderens fødselsproces. Vil idéen overleve, eller vil den gå til grunde pga. modstand fra omgivelserne, personligt dovenskab eller fejhed?

En af de helt centrale kvaliteter, der kan udvikles i Vædderens måned, er det personlige mod til – på intelligent måde – at bringe idéer på bane, som rummer det nye liv. Man kan vise, at man har modet til at stå alene, hvis det er nødvendigt.

Nye erkendelser blomstrer frem

Merkur er den esoteriske hersker i Vædderen, og Merkur er illuminationens budbringer. Merkur er symbol på det brobyggende tankesind, og harmoni gennem konflikt er netop udtryk for en proces, som er et resultat af tankesindet. Konflikten mellem de humanitære og de egoistiske drifter løses ved hjælp af den ræsonnerende tanke, der kaster lys over problemet, og ved at inddrage sjælens intelligente kærlighed (Venus), der afslører de værdier, man skal bruge som vurderingsgrundlag.

Når Vædderens kampgejst er styret fra hovedet, er Vædderen symbolsk krigeren, som bringer nyt om ”det forjættede land”. Det forjættede land er selvfølgelig sjælens rige. Det kræver stort mod at forlade det sikre personlighedsliv. Latterliggørelse og ensomhed er de klassiske prøver, som man skal gennemleve på vejen mod sjælsbevidsthed. Vædderen har modet, og det er en kvalitet, man kan trække på i Vædderens måned. Vædderens impulsivitet tæmmes af den klare tanke, hvor vision og aspiration afløser ambition. Det er en måned, hvor man genopvækker riddertidens idealer. Man skal praktisere de gamle tiders dyder. Fairness, ærlighed og personligt mod mister aldrig aktualitet. I den ånd kan man med Merkurs hjælp bringe de nye erkendelser frem på tankens plan og virkeliggøre de rigtige initiativer, der destruerer de gamle strukturer og frigør det indespærrede liv.

Månedens meditationsemne er:

”Vi udsender vores villighed til at tjene planen,

for at byde fremtiden velkommen”.

 

 

Årets-indre-rejse-08-Kenneth-Sørensen

 

 

 

_________________________________

[1] Matthæusevangeliet, 26,52

_________________________________

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE