Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (6 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (6 af 48)

TYRENS TEGN

 

Årets-indre-rejse-09-Kenneth-Sørensen

 

I Tyrens tegn indledes en voldsom strid mellem det lavere og højere menneske. Begær efter materielle besiddelser, sex og fysisk magelighed gennemleves, renses og nyorienteres, så det kulminerer i den højeste form for begær – at indordne sin vilje under den guddommelige vilje. Tyren er tegnet for begær i alle dets faser, og set i det lys forstår man, hvorfor Buddha forbindes med Tyrens tegn. Buddha formulerede i sine fire sandheder årsagen til al lidelse, og han viste vejen ud af lidelsen via den ædle ottefoldige vej. Buddha viste menneskeheden, at alle former for lidelse stammer fra begær, og at begærets og lidelsens gradvise ophør sker, når man erstatter de lavere materialistiske og egoistiske begær med begæret efter åndelig udvikling. Kristus demonstrerede det i den mest ophøjede form, da han i Getsemane have udtalte ordene: ”Ske ikke min vilje, men din”,[1] for der bragte han sin personlige vilje i samklang med Faderens vilje.

Tyren transmitterer 4. stråle, og iflg. Djwhal Khul kaldes den ”kampens stråle”, for her er kvaliteterne aktivitet og inerti bemærkelsesværdigt lige. Inerti eller træghed skaber tilbøjelighed til magelighed, fornøjelse, dovenskab og ligegyldighed. Aktivitetsenergien er lidenskabelig, utålmodig og tilskynder altid til handling, og det skaber store konflikter i det menneske, der er påvirket af 4. stråle.

Det modstående tegn – Skorpionen – transmitterer også 4. stråle, og det gør aksen mellem Tyr og Skorpion til en kampplads af ekstraordinær karakter. Aksen kaldes også for ”begæraksen”, for det er de to tegns indflydelser, der får det åndeligt stræbende menneske til at se lyset, visionen og Planen (Tyren), og samtidig begynder kampen for at realisere Planen via en række konkrete prøver, der tester begærlivet og afprøver, om der er vilje til sejr (Skorpionen).

Tyrens kvaliteter udtrykker sig i kraft af opbyggende og bevarende processer, der kan resultere i stædighed, ubøjelighed og konservatisme. Derfor er der behov for Skorpionens destruktive og nedbrydende kræfter, som sprænger formen og vanerne, så visionen kan tone frem. I Vædderens tegn var der fokus på mentalplanet. I Tyrens måned er der fokus på astralplanet. Det er her, visionen bygges op og skaber en stærk drivkraft, der kan manifestere sig på det fysiske plan.

I Tyrens måned lyder udfordringen derfor til alle: Erkend det sande lys og vær villig til at møde udfordringen, når Solen går ind i Skorpionens måned.

Månedens meditationstema siger derfor krystalklart:

”Begær der nyorienteres, fører til renselsens ild”.

 

 

 

_________________________________

[1] Lukasevangeliet, 22,42

_________________________________

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE