Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (8 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (8 af 48)

Vulkan – smedeguden

 

Årets-indre-rejse-12-Kenneth-Sørensen

 

Vulkan, smedeguden, er den esoteriske hersker, som i mytologien er kendt for at smede smukke smykker og stærke våben. Det er et symbol på den sjælsfusionerede personligheds evne til at skabe de smukkeste kvaliteter i kraft af målbevidst stræben og dybtgående forvandlingsprocesser. Vulkan er kanal for den guddommelige kraft og viljesaspektet. Vulkan er også symbol på sjælens fokuserede hensigt, som i gennemsnitsmennesket viser sig som instinktivt begær efter fysiske erfaringer og som vilje og kontrolleret hensigt hos det åndeligt stræbende menneske. Vulkan er i sit højeste aspekt menneskets evne til at skabe de kvaliteter i personligheden, som er nødvendige, for at sjælen kan manifestere sig fysisk. Det er målrettet viljeskraft, der gør disciplen til ”Guds tyr, der styrter frem”, som det hedder med et esoterisk begreb. Ved hjælp af Vulkans energier lærer man at disidentificere sig fra den fysiske verdens tiltrækning og praktisere målrettet disciplin.

Den Guddommelige Plan er ikke en diffus følelsesladet drøm, der skal realiseres med overdreven navlebeskuelse. Det er et meget konkret opbyggeligt arbejde midt i den fysiske verdens aktiviteter, hvor man risikerer at få ”jord under neglene”. Opgaven for disciplen i Tyrens måned er med Djwhal Khuls ord:

 

”Disciplen har behov for at forstå den åndelige side af Venus, der påpeger, at Guds søn, som er tankens søn, er redskab for Guds kærlighed. Disciplen skal derfor lære at transmutere viden til visdom, overvinde den destruktive side af Vulkan og dermed også af 1. stråle og i stedet virke som ’den, der former sjæle’ − herunder sin egen. Disciplen skal sigte mod et klart syn, ren glad vilje og udryddelse af personlighedens begær. Det er målet for disciplen i Tyren”.

Alice A. Bailey: Esoteric Astrology, p. 394

 

Meditationsemnet i Tyrens måned lyder sådan:

”Vi påkalder nyt lys for menneskeheden

og viljen til at se og vælge den ædle vej”.

 

 

Årets-indre-rejse-11-Kenneth-Sørensen

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE