Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅRETS INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen

ÅRETS INDRE REJSE (10 af 48)


Solens passage gennem de 12 astrologiske tegn skaber 12 typer af energier, der er stærkest ved fuldmåne, men tilgængelige hele måneden. Dem kan man udnytte.

ÅRETS INDRE REJSE (10 af 48)

Overvindelse af dualitet

 

Perioden i Tvillingernes tegn handler om at udbygge relationerne til omverdenen. Kvaliteten af relationerne afhænger i høj grad af hvilke tanker, man har om andre. Derfor er der fokus på tankevirksomheden i Tvillingernes måned. I Tvillingerne konfronteres man med dualitetsprincippet via den eksoteriske hersker Merkur. Det er via Merkur og 4. stråle, at man erkender, at tilværelsen består af modsætninger mellem Selvet og ikke-selvet − eller sagt på en anden måde − mellem det, der er én selv, og det, der ikke er én selv.

 

Årets-indre-rejse-14-Kenneth-Sørensen

 

Pga. 4. stråles analytiske, kritiske og skelnende bevidsthed opstår der en spaltning i bevidstheden, som er nødvendig for identitetsdannelsen i de tidligere stadier. Men det er en form for separatistisk og dualistisk bevidsthed, der uundgåeligt medfører konfrontationer og konflikter mellem de mange modsætninger, man møder i livet. Så længe man er polariseret i den form for tænkning, vil alle medmennesker opleves som enten ”gode” eller ”dårlige”, og det er grundlaget for alle konflikter. I Tvillingernes tegn er det menneskets indre opgave, at forene de tilsyneladende modsætninger i en ny helhed.

Alle former for indbyrdes krigsførelse − kollektivt og individuelt − udspringer af det faktum, at mennesket i konflikten har glemt den fælles tredje faktor, som afbalancerer polariteten i en ny fælles enhed. Den tredje faktor er kærlighed. Kærlighed er den universelle ”lim” eller magnetisme, som får alt til at hænge sammen. Ved hjælp af intelligent kærlighed opstår der en syntese af tilsyneladende uforenelige modsætninger. Det er den kvalitet, man forsøger at åbne mennesket for, og det er der store muligheder for i Tvillingernes måned. Det er nemlig via Tvillingernes tegn, at 2. stråle når menneskeheden, og det er desuden en måned, hvor kærligheden når sin kulmination og kommer stærkest til udtryk via den gode viljes energi.

Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Download-fil: ÅRETS INDRE REJSE - Kenneth Sørensen


Artikel-Årets-indre-rejse-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: ÅRETS INDRE REJSE