Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (18 af 22)


Disciple er nødt til at erkende deres blændværk og illusioner. Deres åndelige udvikling og fremskridt afhænger af, om de kan overvinde dem.

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (18 af 22)

Ensomhedens illusion

 

Blændværk-&-Illusioner-26-Torkom-Saraydarian6. Den sjette illusion er ensomhedens illusion. Hvordan kan man være ensom, hvis man er bevidst om, at der er ét liv i Universet, og at man ”lever, ånder og er” i Den Højeste? Hvordan kan man være ensom, hvis man forstår, at man er omgivet af usynlige skabninger? Hvordan kan man være ensom, når man er sammen med sin skytsånd? Hvordan kan man føle sig ensom, når man arbejder med den skabende ild? Hvordan kan man være ensom, når man hvert minut er optaget af verdenstjeneste?

Ensomhedens illusion er, som alle andre illusioner, en mental svaghed eller sygdom. Den bliver let til et blændværk, når den tiltrækkes af astrallegemet, som omsætter impulsen til en depression. Det er en udbredt lidelse, som ikke kun påvirker det deprimerede menneske, men også de mennesker, det kommer i kontakt med”.

Et mennesket kan overhovedet ikke være hverken ensom eller alene – heller ikke hvis det gerne vil. Engang sagde en sufi-lærer til en elev: ”Fortæl mig, hvor du kan være alene og ensom”. Eleven svarede: ”Et menneske kan kun være i mørke, når det lukker øjnene. Det kan være ensomt, når det vender sig mod sig selv – ellers er ensomhed en umulighed”. ”Dit svar er godt”, sagde læreren, ”men hvordan kan man overvinde ensomhedens illusion?” ”Ved at være opmærksom på, at der ikke er andet end Gud”. Den studerende modtog et varmt smil fra læreren som belønning”.

En anden lærer sagde en dag til sin klasse: ”Hvad er frihed? Svaret var: ”Fravær af illusioner”. Man skal skrive bøger og komponere symfonier for at beskrive skønheden i denne definition af frihed.

Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Download-fil: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER - Torkom Saraydarian


Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER