Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (8 af 22)


Disciple er nødt til at erkende deres blændværk og illusioner. Deres åndelige udvikling og fremskridt afhænger af, om de kan overvinde dem.

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (8 af 22)

Solar plexus centret

og syv større blændværk

 

Blændværk-&-Illusioner-10-Torkom-Saraydarian

 

Solar plexus centret er forbundet med syv større blændværk:

1. Begæret efter besiddelser

– er et begær efter jord, penge og andre effekter. Det er et blændværk, der kommer til udtryk som grådighed. Det kaldes ”det bundløse kar”, for det kan aldrig fyldes. Grådigheden vokser langt ud over ethvert behov og ud over evnen til at forbruge. Blændværket er en astral sygdom, som udvikler sig til, at offeret overtræder adskillige etiske grænser og begår mange moralske forbrydelser. Det udmatter blændværkets ejer, som til sidst bliver ude af stand til at bruge de ting, der samles med så stor ihærdighed.

2. Begæret efter at kritisere og nedgøre andre

– er et blændværk, der står i vejen for andres fremskridt, for det får dem til at opbygge et mindreværdskompleks. Her er der naturligvis ikke tale om instruktioner eller konstruktiv rådgivning til mennesker, der reelt er i stand til at yde en bedre indsats, hvis de får at vide, hvordan de skal bære sig ad.

Blændværket kommer ikke kun til udtryk med de ord, man siger, men også med det blik, de håndbevægelser, den stemmeføring og den måde, man skriver på. Det overraskende er, at blændværket også kan skjule sig bag smiger og dårlige råd, der er garneret med sukkersøde ord. Man kan i den grad vænne sig til den type blændværk, at man ikke lægger mærke til, at alle formuleringer bruges af blændværket.

3. Begæret efter sladder

– vokser gradvis til et blændværk, der påvirker hals- og hjertecenter. Mennesker, der sladrer, har meget ofte dårlig fordøjelse, eller de lider af hjerte- eller halsproblemer.

Begæret efter 4. ondskabsfuldhed, 5. bagtalelse og 6. forræderi

– bliver en gang imellem kaldt ”de tre forbrydere”. Det er i kraft af de tre blændværk, at mennesker ødelægger venskaber, nedbryder tillid, spolerer rigtige menneskelige relationer, forkludrer samarbejde og langsomt isolerer sig fra andre mennesker. Når ”de tre forbrydere” er besat af mørke kræfter, kan de medføre planlægning af drab og omfattende forbrydelser, som er blottet for samvittighedsnag og medfølelse. De mørke kræfter venter i årevis på at finde blændværk af den ønskede type og bruge dem i deres ødelæggende arbejde.

7. Begæret efter slagsmål

– vokser sig også til et ødelæggende blændværk. Det præger mennesker, der føler en stærk trang til slagsmål, til at diskutere, skændes og skabe konflikter. Hvis blændværket desuden er besjælet af en uønsket elemental, bliver det for alvor destruktivt. For at blive i stand til det, tvinger det ejerens bevidsthed til at skabe våben, der tapper menneskehedens kostbare energi, tid, penge og liv.

Blændværket er et instinkt, som er en arv fra dyreriget, og det stimuleres af magtbegær og menneskets selvopholdelsesdrift. Det vil enten medføre menneskehedens endelige udslettelse eller en erkendelse af, at mennesker ikke behøver at bekæmpe hinanden, men at de i stedet skal kæmpe mod alle de begrænsninger, som står i vejen for fuldkommengørelse.

 

Blændværk-&-Illusioner-11-Torkom-Saraydarian

Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Download-fil: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER - Torkom Saraydarian


Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER