Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ANALOGISK & ANALYTISK TÆNKNING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Analytisk-og-Analogisk-tænkning-i-esoterisk-lys

ANALOGISK & ANALYTISK TÆNKNING (1 af 5)


Menneskets tænkeevne udvikler sig. Engang tænkte mennesket analogisk. I dag tænker man analytisk. Fremtidens tænkning bliver en syntese af de to.

ANALOGISK & ANALYTISK TÆNKNING (1 af 5)

ANALYTISK & ANALOGISK

TÆNKNING

 

Af Erik Ansvang

 

Analytisk-og-Analogisk-tænkning-i-esoterisk-lys

Du kan frit downloade artiklen "ANALYTISK OG ANALOGISK TÆNKNING" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!
Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på denne girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 


 

ANALYTISK & ANALOGISK

TÆNKNING  

 

Analytisk-og-Analogisk-tænkning-01-i-esoterisk-lys

 

Menneskets tænkeevne er flere ting.

I dag tænker man på en anden måde end i fortiden.

Og i fremtiden vil tænkeevnen ændre sig igen.

 

Både i de gamle kulturer og i nutidens åndsvidenskab opfordres man til at arbejde med symboler og symbolik. Symboler er de indre åndelige realiteters ydre former, og det siges, at det derfor er muligt at udvikle intuitionen ved at studere symbolik. Opgaven er at lære at fornemme et symbols kvalitet og kontakte det vibrerende noget, der ligger bag symbolets linjer, farver og former.

For mange vil det være vanskeligt at trænge ind til et symbols dybere betydning. Hvorfor mon? Først bør man vurdere, hvordan man oplever symboler i nutiden? Mange opfatter dem som underbevidsthedens præsentation af arketypiske begreber. De kan opleves i drømme, under meditation og under påvirkning af stoffer, alkohol m.m. I værste fald opfattes symboler som primitive præsters vilkårlige påfund. Men ægte symbolik er hverken primitiv eller underbevidst.

Et sandt symbol skaber forståelse og adskiller sig dermed fra kommunikation ved hjælp af ord og sætninger. Ord overbringer informationer (bortset fra digte). Symboler overbringer forståelse. Information i sig selv er værdiløs, hvis den ikke omsættes til forståelse. Symbolik er forståelse. Derfor er symbolik i virkeligheden det modsatte af, hvad man normalt tror. Sand symbolik er særdeles direkte og præcis. Symbolik er faktisk et videnskabeligt sprog.

 

Analytisk-og-Analogisk-tænkning-02-i-esoterisk-lys

 

Nutidens symbolsprog

Nutidens symbolik er generelt set vilkårlig. Selv når man i nyere tid skaber et nationalt symbol, er man ikke i stand til at gå ret dybt. USA's flag er et godt eksempel. Amerikanerne oplyser, at striberne repræsenterer de tretten oprindelige kolonier og stjernerne repræsenterer staterne. Men hvorfor striber for kolonierne og hvorfor stjerner for staterne? Hvorfor er nogle striber røde, mens andre er hvide? Og hvorfor er feltet med stjernerne blåt? Svaret er nedtrykkende: Der er ingen symbolsk betydning. Skaberen af flaget, Betsy Ross, kunne ganske enkelt lide striberne, stjernerne og farverne. Det amerikanske flag er derfor et tilfældigt symbol. Det kan naturligvis fungere som et samlingspunkt i sport, krig eller modgangstider, men et nærmere studie af flagets symbolik giver ikke den studerende mere viden, end man havde i forvejen. Nogle vil måske påstå, at der er mange ægte symboler i nutiden – korset for eksempel. Men ifølge åndsvidenskaben kom korset fra Atlantis via Egypten og Indien. Desuden er den oprindelige forståelse, der lå gemt i symbolerne, enten glemt eller forvrænget i tidens løb.

Artikel-Analytisk-og-Analogisk-tænkning-i-esoterisk-lys
Download-fil: ANALYTISK OG ANALOGISK TÆNKNING - Erik Ansvang


Artikel-Analytisk-og-Analogisk-tænkning-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: ANALYTISK OG ANALOGISK TÆNKNING