VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Ab-e-Hayat
Betydning
(Persisk). Ab-e-Hayat eller Ab-e-Zendegi stammer fra ”Ab”, der betyder ”vand”, renhed”, ”klarhed” og ”velsignelse”. Ab-e-Hayat er udødelighedens kilde, som angiveligt gav evig ungdom og evigt liv til den, der drak af den. Nogle persiske legender siger, at Alexander den Store søgte efter kilden men forgæves. Det siges også, at profeten Khezr fandt den, og det var grunden til, at han blev udødelig. Iflg. åndsvidenskaben repræsenterer Ab-e-Hayat den universelle sjæl og urstoffet. Det svarer til det ”vand”, der omtales i Mosebog 1:2. De gamle iranere mente, at Mithra var det første, der blev skabt, og Mithra var en refleksion af væren – dvs. lysets essens i livets vand. Skabelsen var en syntese af de to, som man kaldte Mehrab. Mehrab blev senere muslimernes hellige sted for tilbedelse i moskeerne. Det er interessant, at de samme bogstaver bruges i ordene Abraham (ABRHM), Bahram (BHRAM) og Brahma (BRHMA). Livets vand kaldes også Ab-e-Bagha (udødelighedens vand), Ab-e-Heyvan (livets vand) og Ab-e-Khezr (Khezrs vand). |