VisdomsNettets Åndsvidenskabelige Ordbog
Åndsvidenskaben bruger en terminologi, der indeholder ord og begreber, som ikke findes i det almindelige danske sprog. I VisdomsNettets ordbog kan du finde en forklaring på de fleste af Åndsvidenskabens begreber og udtryk.
Hvis du scroller ned i bunden af skærmen, kan du vælge mellem alle bog-staver i alfabetet. Klik på det ønskede bogstav. Derefter kan du bladre ved at klikke pÅ siderne 1, 2, 3 ... osv.
Det opslåede ord
Helt
Betydning
(Græsk). Ordet ”helt” stammer fra ”heros”, der betyder ”fri mand”, ”herre” eller ”stor mand”. I antikken tales der om helte og halvguder, som har en kombination af guddommelig og menneskelig afstamning, og som herskede over og underviste menneskeheden i svundne tidsaldre. Den blandede guddommelige og menneskelige afstamning henviser til de ophøjede menneskeskikkelser i den sene 3. og tidlige 4. rodrace, der besjælede enkeltindivider med åndelige kvaliteter fra deres guddommelige forfædre kombineret med menneskelige egenskaber. De menneskelige egenskaber blev dengang gradvis blev mere og mere dominerende, og de var forudbestemt til at overskygge det guddommelige aspekt. Traditionerne omtales overalt og findes overalt fra Kaldæa til Peru og Mexico, og de er altid i overensstemmelse med en udviklingsplan. De omhandler menneskehedens udvikling i de meget lange tidsrum, der gik forud for den nuværende kali-yuga. Åndsvidenskaben oplyser, at dengang menneskeheden udviklede sig på den nedadgående bue, blev menneskeheden først regeret af guder, derefter af halvguder, herefter af helte og endelig af indviede men dødelige konger, som senere blev afløst af almindelige mennesker, som overtog styringen. Blandt de ægte halvguddommelige helte, der hører til den tidligste del af den nuværende rodrace (5. rodrace), findes der navne som Orfeus, Hermes, Kadmos og Asklepios, som alle åbenbarede ægte esoteriske videnskaber for menneskeheden. Nutidens mangeartede videnskaber er udviklet fra datidens viden og videnskab. (Se også Asklepios, Kadmos, Kali-yuga, Rodrace og Yuga). |