Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisk-træning-i-digitalalderen

ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER (3 af 5)


Menneskeheden som helhed, har behov for tavshed som aldrig før. Den har brug for tid til at reflektere, og muligheden for at fornemme den universelle rytme.

ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER (3 af 5)

Disciplens dobbelt liv

 

Disciplens dobbelte liv[1] afslører dualitetens natur, men det skaber også en tænkepause, som er så nødvendig for de mennesker, der er søgende, hvis de vil have adgang til intuitionen. De mennesker, der lever disciplens dobbelte liv, vil hurtigt blive bekendt med problemet med forstyrrelser. Det er godt beskrevet i dette citat fra The Tibetan Book of Living and Dying:

 

Esoterisk-træning-i-digitalalderen-05

 Samsara

 

Nogle gange tror jeg, at nutidens kulturs største bedrift er dens imponerende markedsføring af samsara[2] med den kontinuerlige strøm af lidenskaber, begær og følelser mv. og dens formålsløse adspredelser. Nutidens samfund repræsenterer en fejring af alle de ting, der fører væk fra sandheden, som gør det svært at leve for sandheden, og den afskrækker endda mennesker fra at tro, at sandhed eksisterer. Det får dem til at tro, at det hele udspringer fra en civilisation, der påstår, at den tilbeder livet, mens det i virkeligheden udsulter alt, som har en reel betydning. Det taler konstant om at gøre mennesker ”glade”, men i virkeligheden blokeres vejen til den ægte glædes kilde … Samsara er velorganiseret, alsidig og sofistikeret, og det angriber menneskeheden fra alle vinkler med sin propaganda og skaber et næsten uindtageligt miljø af afhængighed, der omslutter alle. Jo mere man forsøger at flygte, jo mere falder man i de fælder, som genialt er lagt ud for menneskeheden …

The Tibetan Book of Living and Dying, pp. 20-21

 

Forstyrrelser vs disciplin

Hvordan kan disciplen håndtere nutidens mange forstyrrelser og opretholde den nødvendige disciplin, som er nødvendig for at integrere personligheden og sjælen, og som er en forudsætning for at bygge broen til den højere bevidsthed? Løsningen kræver praktisk og eksperimentelt arbejde i dagligdagens laboratorie, hvor den, der søger sandhed …

 

– er nødt til ved hjælp af en veludviklet skelneevne at blive bevidst om personlighedens eller det lavere selvs energi og kraft. Det er muligt at påtvinge personligheden en højere rytme, som efterhånden erstatter den lavere rytme, når den gamle vane med at give udtryk for energien dør helt ud.

Alice A. Bailey: Initiation, Human and Solar, p. 91

 

Opgaven med at indføre den nye rytme iværksættes af sjælen og personligheden, som bevidst skal arbejde sammen ved hjælp af den skabende fantasi og visualiseringens kraft for at bygge en bro fra mentalplanet. Det er ikke en beslutning, der kan tages med den astrale eller følelsesmæssige natur, men heller ikke med det konkrete tankesind. Beslutningen stammer snarere fra en langt højere myndighed – sjælen. Sjælens indflydelse er nødvendig, for at disciplen kan arbejde sig gennem konflikterne i sit dobbelte liv.

 

 

_________________________________

[1] Disciplens dobbelte liv hentyder til, at disciple både arbejder i den subjektive verden samtidig med at de er aktive i den ydre verdens begivenheder, hvor de skal opnå ægte ubundethed samtidig med at de tager initiativer.

[2] Samsara oversættes ofte med ”hjulet”, der består af fødsel, opvækst, forfald, død og genfødsel. Samsara er det buddhistiske livshjul – dvs. eksistensens cyklus, der repræsenterer sjælens vandring igennem forskellige tilværelsesformer. Samsara repræsenterer derfor den forgængelige verden.

_________________________________

Artikel-Esoterisk-træning-i-digitalalderen
Download-fil: ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER - Derek Fraser


Artikel-Esoterisk-træning-i-digitalalderen
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISK TRÆNING I DEN DIGITALE TIDSALDER