Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ISRAEL & PALÆSTINA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Israel-og-Palæstina-Johan-Galtung

ISRAEL & PALÆSTINA (1 af 3)


Palæstinensere skal behandles med respekt. Det er en primær nøgle til fred. Tiden er løbet fra amerikansk politik, hvor indfødte indespærres i reservater.

ISRAEL & PALÆSTINA (1 af 3)

ISRAEL & PALÆSTINA


Af Johan Galtung

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Israel-og-Palæstina-Johan-Galtung

Du kan frit downloade "ISRAEL & PALÆSTINA" af Johan Galtung. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ISRAEL & PALÆSTINA

 

Israel-og-Palæstina-01-Johan-Galtung


1) Diagnose:

En forudsigelse blev desværre til virkelighed med den anden intifada i efteråret 2000, ligesom en diagnose efter "Oslo-processens" alvorlige sammenbrud, efter at den i det mindste var delvist vedtaget. Oslo-processen døde ikke i efteråret 2000 – den var dødfødt. De norske og amerikanske ledere bærer hovedansvaret for den efterfølgende vold ved at give sig ud for at være en objektiv tredjepart. Det frustrerede palæstinenserne.

Tiden er kommet, hvor FN, EU og de arabiske stater bør mægle, og måske vil det være nemmere end det ser ud til. Tiden er løbet fra USA's politik, hvor man fordeler de indfødte i reservater med spillekasinoer og duty free indkøb − på samme måde som "Guds udvalgte" hvide gjorde det i Sydafrika. Palæstinensere skal behandles med respekt.

2) Prognose:

En årsag til at det slog fejl var, at man vidste, at processen var hul og lignende fiaskoer har medført borgerkrige – i Israel som en fortsættelse af mordet på Rabin. Begge parter vidste, at flere parter ville blive involveret, fordi en aftale med de "moderate" kun var et skalkeskjul for de virkelige temaer, som efterfølgende ville inkludere "ekstremisterne". At udtænke dette tager tid. Men der vil være møder og overenskomster på et eller andet tidspunkt i fremtiden. De to folk er dømt af skæbnen til sameksistens, og endvidere til at opføre sig fredeligt, og begge befolkninger har et meget langt tidsperspektiv til opgavens udførelse. Der er behov for idéer til mulige løsninger – ikke bare til processer.

Artikel-Israel-og-Palæstina-Johan-Galtung
Download-fil: ISRAEL OG PALÆSTINA - Johan Galtung


Artikel-Israel-og-Palæstina-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: ISRAEL OG PALÆSTINA