Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN (1 af 6)


Den nære forbindelse mellem frimurernes symboler og ritualer og Egyptens mysterielære skyldes ganske enkelt, at de stammer fra det gamle Egypten.

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN (1 af 6)

FRIMURERI

OG DET GAMLE EGYPTEN

 

Af Erik Ansvang

 

Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

FRIMURERI

OG DET GAMLE EGYPTEN

 

Frimureri-og-Egypten-01-Erik-Ansvang

 

Frimureriet stammer fra Egypten

Nogle frimurere afviser, at frimureriets ritualer og symbolik stammer fra det gamle Egyptens mysterieskoler og tempelceremonier. De fastholder forestillingen om, at frimureriet opstod i middelalderen i forbindelse med datidens omfattende katedralbyggeri. Frimureriets ritualer og symbolik skulle derfor alene være udtryk for idéer, der opstod under datidens bygningshåndværk, og derfor er det blot almindelige bygningshåndværkere, der har udviklet systemet, udviklet symbolerne og efterhånden forvandlet det fra et håndværk til et spekulativt system, der kan benyttes som teknikker til personlig udvikling. Denne forestilling afvises heldigvis af mere tænkende frimurerbrødre.

De progressive frimurere, der studerer og reflekterer, genkender de faser i de egyptiske indvielser, som bl.a. beskrives af åndsvidenskaben. Den nære forbindelse skyldes ganske enkelt, at frimurerritualerne stammer fra de gamle egypteres mysterieskoler. Frimureriets historie kan spores tilbage til 1717 i London, hvor mindre loger gik sammen for at danne en storloge, men da det er en kendsgerning, at der eksisterede mindre loger, som kunne samles i en storloge, er det indlysende, at 1717 ikke er udtryk for frimureriets opståen. Frimureriets oprindelse fortaber sig i fortidens tåger, og det er årsagen til, at man officielt oplyser, at praktisk frimureri kun kan spores tilbage til middelalderen. Andre mener dog, at oprindelsen skal findes i romerriget. En del forfattere fortæller, at frimureriet er grundlagt af kong Salomon, og de tilføjer, at frimureriet skulle være resterne af den guddommelige visdom, som Adam var i besiddelse af før sit fald − og der findes mange andre fantasifulde teorier.

Artikel-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN