Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET ESOTERISKE LIV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-Esoteriske-Liv-Geoffrey-Hodson

DET ESOTERISKE LIV (1 af 3)


Det forventes ikke, at en aspirant skal være fejlfri, mens de menneskelige stadier gennemleves. Det er der ingen, der er, for aspiranten er naturligvis stadig et almindeligt menneske.

DET ESOTERISKE LIV (1 af 3)

DET ESOTERISKE LIV

 

Af Geoffrey Hodson
Fra The Yogic Ascent to Spiritual Heights

(Oversættelse Thora Lund Mollerup og Erik Ansvang)

 

Det-Esoteriske-Liv-Geoffrey-Hodson

Du kan frit downloade artiklen "DET ESOTERISKE LIV" af Geoffrey Hodson. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DET ESOTERISKE LIV

 

Det-Esoteriske-Liv-01-Geoffrey-Hodson

 

Folk med vågnende evner for åndelig udvikling kommer normalt i begyndelsen i kontakt med planetens esoteriske liv via andre mennesker og − måske oftere end man tror − en mester. Uden at de egentlig forstår hvorfor, bliver de opfordret til at begynde i en esoterisk skole og slutte sig til en mesters elevgruppe − eller de deltager i ritualer, hvor de følger mere eller mindre passivt med ud fra en følelse af at være privilegeret. Det bliver gjort for at sjælens esoteriske evner kan spire, og − når tiden er moden − blive aktive egenskaber.

Mange af de mennesker, der i nutiden inviteres til at deltage i esoteriske grupper, skoler eller ritualer, er egentlig ikke motiveret af en stærk aspiration eller interesse. Derfor er de tilbøjelige til at flyde passivt gennem oplevelserne uden at forstå deres dybere betydning. Men alligevel gør de en begyndelse, selvom den kun er forsøgsvis.

I den anden ende af skalaen findes der mennesker, der blev inviteret på lignende måde og forbundet med mysterierne og Det Store Hvide Broderskab for mange inkarnationer siden. De er ægte elever og deltager aktivt på eget initiativ. Deres esoteriske debut blev måske gjort i det gamle Egypten, og de er nu positivt hengivne over for udviklingsvejen, og alt hvad den indebærer.

Åndsvidenskaben oplyser, at efter disse første kontakter med og stimuleringer af de esoteriske kim, følges vejen ikke altid i alle efterfølgende liv. I en periode kan der − med enkelte undtagelser − forekomme rent materialistiske liv uden mulighed for eller endog længsel efter at praktisere et esoterisk liv. Andre aspekter af sjælen udvikles, grupper af mennesker mødes igen, og karmiske bånd afvikles.

Artikel-Det-Esoteriske-Liv-Geoffrey-Hodson
Download-fil: DET ESOTERISKE LIV - Geoffrey Hodson


Artikel-Det-Esoteriske-Liv-Geoffrey-Hodson
Læsefil med vendbare sider: DET ESOTERISKE LIV