Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BESÆTTELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Besættelse-Alice-Bailey-Åndsvidenskab-og-mystik

BESÆTTELSE (1 af 4)


Når man studerer åndsvidenskab, må man undersøge og forstå det fænomen, der kaldes besættelse - og man må kende de fire årsager til besættelse samt de besættende væseners natur.

BESÆTTELSE (1 af 4)

BESÆTTELSE

 

Af Alice A. Bailey
Fra Breve om Okkult Meditation

(Oversættelse Erik Ansvang)

 

Besættelse-Alice-Bailey-Åndsvidenskab-og-mystik

Du kan frit downloade artiklen "BESÆTTELSE" af Alice A. Bailey. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

  

B E S Æ T T E L S E

 

Årsagerne til besættelse

I fremtiden må det menneske, der studerer den esoteriske lære, studere og foretage videnskabelige undersøgelser af det fænomen, der i åndsvidenskaben kaldes besættelse. Lad os som det første se på årsagerne.

 

Besættelse-01-Årsager-typer-midler-Alice-Bailey

Det æteriske legeme

 

Der er fire årsager til besættelse, og de reagerer hver især på en bestemt terapi. Én årsag er en bestemt svaghed i det adskillende væv i det æteriske legeme. Det adskillende væv kan sammenlignes med en slap elastik, og det gør det muligt for et fremmed væsen at trænge ind fra astralplanet. Den indgang, som vævet danner, er ikke tæt tillukket, og derfor er det muligt at foretage sådan et angreb udefra. Årsagen er således fysisk og skyldes en fejlagtig tilstand i det fysiske stof. Årsagen er karmisk, og fejlen er medfødt. Som regel er det menneske, der besættes, både fysisk og intellektuelt svagt, men det har samtidig et robust astrallegeme, der lider og af al magt forsøger at forhindre besættelsen. Angrebene kommer i perioder og er hyppigere blandt kvinder end mænd.

En anden årsag skyldes følelseslivet. Når der ikke er koordination mellem det astrale og det fysiske legeme, og når mennesket bruger astrallegemet (som for eksempel under søvnen om natten), har det svært ved at vende tilbage til det fysiske legeme, og det gør det muligt for andre væsener at trænge ind i det fysiske legeme og forhindre den oprindelige ejer i at bruge det. Denne form for besættelse er den mest almindelige, og den rammer mennesker med et kraftfuldt fysisk legeme og stærke astrale vibrationer men med et svagt mentallegeme. Den efterfølgende kamp fører til voldsomme scener med skrigende vanvid og epileptiske anfald. Mænd bliver lettere offer for denne form for besættelse end kvinder, da kvinder sædvanligvis er mere direkte polariseret i astrallegemet.

En sjældnere form for besættelse er den mentale. I den kommende udviklingsperiode, efterhånden som mentallegemet udvikles, må man forvente at se flere tilfælde af denne lidelse. Mental besættelse kræver, at der finder en overtagelse sted på mentalplanet, og det er årsagen til, at den er så sjælden. Det fysiske legeme og astrallegemet forbliver en enhed, men tænkeren befinder sig i sit mentale legeme, mens det besættende væsen (iklædt mentalt stof) indtager de to lavere legemer. I tilfælde af astral besættelse opholder tænkeren sig i sit astrale og mentale legeme, men er afskåret fra forbindelse med det fysiske legeme. Årsagen er en overudvikling at mentallegemet og en relativ svaghed i astrallegemet og det fysiske legeme.

Tænkeren er for kraftfuld for sine øvrige legemer og betragter derfor anvendelsen af disse legemer med nogen foragt. Dette menneske er alt for interesseret i at arbejde på mentalplanet og giver derfor besættende væsener mulighed for at overtage kontrollen. Denne form for besættelse sker som sagt sjældent og skyldes en skæv udvikling. Mænd og kvinder er lige udsatte for denne type. Den viser sig som regel i barndommen og er vanskelig at kurere.

Artikel-Besættelse-Årsager-typer-midler
Download-fil: BESÆTTELSE - Alice A. Bailey


Artikel-Besættelse-Årsager-typer-midler
Læsefil med vendbare sider: BESÆTTELSE