Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE FORENEDE NATIONER - FN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung

DE FORENEDE NATIONER - FN (1 af 3)


I Sikkerhedsrådet er der 4 kristne og 1 kungfutsiansk land. 1,3 millarder er ikke repræsenteret. Det har lige så lidt berettigelse i muslimske lande, som muslimske har i de kristne.

DE FORENEDE NATIONER - FN (1 af 3)

DE FORENEDE NATIONER

FN

  

Af Johan Galtung

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung

Du kan frit downloade "DE FORENEDE NATIONER - FN" af Johan Galtung. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på vores girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DE FORENEDE NATIONER

F N

 

 

Forenede-Nationer-FN-01-Johan-Galtung

FN's Sikkerhedsråd

 

1. Diagnose:

Det er ofte blevet pointeret, at FN er et produkt af Anden Verdenskrig. Ligesom Nürnberg- og Tokyo-processerne var de sejrendes domstol, så var FN de sejrendes verdensorganisation med et åbenlyst engelsk-amerikansk præg. Sovjetunionen og Kina blev betragtet som allierede, på trods af at Sovjetunionen var venstreorienteret og Kina højreorienteret. Frankrig hørte muligvis mere til holdningerne fra den gamle Wiener-kongres 1815 og Versailles 1919. FN er ikke fulgt med tiden, og de såkaldte reformplaner giver reelt ikke udtryk for problemerne.

De faste medlemmer i FN’s Sikkerhedsråd består af fire kristne lande og et kungfutsiansk. Det betyder, at 1,3 milliarder mennesker ikke er repræsenteret, og at Sikkerhedsrådet har lige så lidt berettigelse i muslimske lande, som fire muslimske lande har i den kristne verden. Dertil kommer vetoretten for de feudale[1] politiske grupper, generalforsamlingens marginalisering af sikkerhedsproblemer, fravær af en effektiv og direkte valgt FN lovgivende forsamling og hovedkvarterets placering i et modvilligt USA.

 

Forenede-Nationer-FN-02-Johan-Galtung

Den forældede vetoret

 

2. Prognose:

FN bliver mere og mere irrelevant, uden kontakt med den del af verden, der arbejder for demokratisering og ude af stand til at foretage ændringer, fordi der er indbygget garantier mod forandring.

 

 

_________________________________

[1] Feudalisme betegner en samfundsordning baseret på et stykke land, som "vasaller" har brugsretten til under bestemte vilkår. Feudalisme som en samfundsorden blev skabt i det 17. århundrede. I dansk historisk litteratur kaldes feudalisme ofte for lensvæsen.

_________________________________

Artikel-Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung
Download-fil: DE FORENEDE NATIONER - FN - Johan Galtung


Artikel-Forenede-Nationer-FN-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: DE FORENEDE NATIONER - FN