Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EUROPA-UNION – DEMOKRATI − FRED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Europa-Union-Johan-Galtung

EUROPA-UNION – DEMOKRATI − FRED (1 af 4)


EU - en fredelig supermagt, der mægler og forsoner, og som er en model for andre. EU bør ikke påtvinge demokrati men praktisere det ved eksemplets magt.

EUROPA-UNION – DEMOKRATI − FRED (1 af 4)

EUROPA-UNION

DEMOKRATI - FRED

 

Af Johan Galtung

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Europa-Union-Johan-Galtung 

Du kan frit downloade "EUROPA-UNION - Demokrati - Fred" af Johan Galtung. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på vores girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

EUROPA-UNION

DEMOKRATI - FRED

 

Europa-Union-01-Johan-Galtung

 

1. Diagnose:

 

Demokrati

EU er blevet beskyldt for at “mangle demokrati”. Det kom tydeligt til udtryk i udkastet til en ny europæisk traktat. Udkastet er blevet bedømt som et resultat, der er skrevet af og for jurister eller af og for eurokrater, der specielt erklærer sig enige i artiklerne 115-448, som indeholder hovedpunkterne i EU-parlamentets politik. Udkastet afviger fra andre traktater ved at være meget langt, uforståeligt og meget detaljeret, mens det samtidigt er meget kortfattet, hvad angår ligestilling mellem kønnene og sociale og arbejdsmæssige rettigheder, som normalt hører til i en traktat. Desuden foreslås det, at EU’s politik underordnes Den Europæiske Centralbank, at EU underordnes NATO, og at militærbudgettet kan øges − og det hører heller ikke til i en traktat. En traktat må ikke indeholde konkrete forslag, men derimod menneskerettigheder og regler for udførelse af de konkrete beslutninger.

Desuden var det kun i nogle områder af den vestligste del af Vesteuropa, at folkestemningen var positiv. F.eks. var den ikke positiv i Tyskland og Italien, og Spanien fejrede den uden debat, som var den en fodboldkamp. Det mest demokratiske indslag var en bevidst offentlig undersøgelse i Frankrig og Holland, både fra vestre- og højrefløjen. I Frankrig blev den afvist den 29. maj 2005 af 55% (hvoraf 71% var arbejdsløse) og i Holland af 62% den 1. juni. EU-ledelsen responderede særdeles udemokratisk ved at anklage dem for at være anti-EU i al almindelighed og imod Tyrkiets medlemskab af EU i særdeleshed. Euro-barometret viste, at kun 6% i Frankrig og 3% i Holland interesserede sig for Tyrkiet til trods for, at begge lande er meget pro-EU. EU-ledelsen skulle have ladet demokratiet fungere og have takket de to landes folk for, at de afviste et dårligt udkast, at de satte spørgsmålstegn ved dets indhold og for at have inviteret dem til at deltage i en ny proces. I stedet er processen nu lagt på is.

Artikel-Europa-Union-Johan-Galtung
Download-fil: EUROPA-UNION - Johan Galtung


Artikel-Europa-Union-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: EUROPA-UNION