Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HINDU-MUSLIM RELATIONER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hindu-Muslim-relationer-Johan-Galtung

HINDU-MUSLIM RELATIONER (1 af 4)


At splitte samfund − selvom det kun sker med sporadisk vold − er alvorligt. Husk f.eks. den massakre, der fulgte efter invasionen af Golden Temple.

HINDU-MUSLIM RELATIONER (1 af 4)

HINDU-MUSLIM RELATIONER

 

Af fredsprofessor Johan Galtung

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Hindu-Muslim-relationer-Johan-Galtung

Du kan frit downloade "HINDU-MUSLIM RELATIONER" af fredsprofessor Johan Galtung. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på vores girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

HINDU-MUSLIM RELATIONER

 

Hindu-Muslim-relationer-01-Johan-Galtung

Babri-moskeen

 

1. Diagnose:

De indiske problemer, der kan påpeges, er ikke så meget de få voldelige konflikter mellem hinduer og muslimer, men derimod den beslutning, der blev taget af den sidste britiske vicekonge Lord Mountbatten, fordi han gav et muslimsk territorium til Indien for at sikre adgangen til Kashmir. Efter det blodbad, der fulgte delingen, har den hindu/muslimske fred i Indien haft større betydning end volden (men ikke Indo-Pak fred mellem Indien og Pakistan).

Enhver løsning af problemerne i områder med kristne og hinduer skal indeholde et højt toleranceniveau under den forudsætning, at andre er ligeså tolerante og respektfulde overfor hinduerne. De islamiske invasioner af det nordlige Indien var traumatiserende og langt fra tolerante og respektfulde. Og de er ikke glemt.

Selve den historiske by Ayodhya med Babri-moskeen, der lå på en høj ved et Rama-tempel, har ikke så stor betydning som hinduernes mobilisering af masserne, der endte med ødelæggelse af moskeen den 6. december 1992. Det var årsag til, at hindu/muslim-volden bredte sig til mange dele af Indien. Det banede vejen for et fundamentalistisk parti − BJP − i 1998. Konflikten blev startet af kyniske ledere, men den havde solide rødder.

Artikel-Hindu-Muslim-relationer-Johan-Galtung
Download-fil: HINDU-MUSLIM RELATIONER - Johan Galtung


Artikel-Hindu-Muslim-relationer-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: HINDU-MUSLIM RELATIONER