Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKOTERAPI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykoterapi-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

PSYKOTERAPI (6 af 6)


Psykoterapi er terapi ved hjælp af psyken. Esoterisk kaldes psyken for kama-manas, men selv om behandlingen sker via tanken og følelserne er den terapeutiske kraft af en højere orden.

PSYKOTERAPI (6 af 6)

Hvad gør du? Hvad er du?

 

Analyse- og syntesemetoden er til syvende og sidst et samarbejde mellem patient og terapeut. Terapeuten må selv have en åben bevidst­hed − det vil sige, at terapeuten selv må være analyseret for at være i stand til at hjælpe patienten med at gøre de nødvendige faktorer bevidste. Carl Jung siger til terapeuten: ”Det spiller langt mindre rolle hvad du gør, end hvad du er”. I virkeligheden medfører det, at en stor del af processen foregår ubevidst ved en vekselvirkning mellem de to menneskers auraer, mens de bevidste aspekter af analysen stort set har karakter af at vise, hvor langt patienten er nået, og hvad patienten herefter skal prøve at opnå ved at studere drømme, fantasier etc.

Selve terapiprocessen er i sidste instans identisk med frigørelsesprocessen på udviklingsvejen. Den består i at lære at holde op med at stræbe. Stræben og konflikt er altid resultatet af en forkert holdning til livet. Livet har sin egen rytme og fremdrift, og den, der prøver enten at presse det fremad eller at forhale det – hvad enten det er af angst for at blive ladt tilbage eller for at give slip på gamle former, som engang var nyttige, men som nu er forældede – må gå igennem lidelser og sygdom. Terapeuten må hjælpe patienten til at åbne sig over for livets rytme, så livet kan flyde frit igennem patienten og ikke hele tiden må prøve at presse sig igennem forhin­dringer, der er lagt i vejen for dets − ifølge sagens natur − nedbrydende fremdrift.

Døden er en del af livet og − ret beset − en pro­ces, der foregår uafbrudt … på samme måde som man også genfødes hvert øjeblik. Derfor er den blot én side af udviklingen − og en ting man bør hilse velkommen i stedet for at være bange for den. Fuldkommenhed vil sige, at livet ikke længere skal leves, men har lov til at leve sig selv – og det betyder, at aktivitet og stræben må indstilles, før livet for alvor kan flyde og medbringe en ny form for aktivitet, der er højt hævet over alt, hvad der før er oplevet.

For nu at slutte med et paradoks kan man sige, at livet kommer til den, der holder op med at klynge sig til det. At sundhed kommer til den, der holder op med at stræbe efter den. Og at man når evighedens mål i det evige nu, når man holder op med at søge det i fremtiden. Opgaven består derfor blot i at rive mayas slør væk og se, hvad der befinder sig bag dem.

 

Psykoterapi-09-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom

Artikel-Psykoterapi-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Download-fil: PSYKOTERAPI - Laurence J. Bendit


Artikel-Psykoterapi-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Læsefil med vendbare sider: PSYKOTERAPI