Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV (4 af 12)


Når man iagttager og undersøger sig selv med oprigtig ærlighed, opdager man, at tanken om penge vækker dybe og stærke reaktioner i alle mennesker.

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV (4 af 12)

Hvad er penge?

 

Penge-og-det-åndelige-liv-04-Assagioli

 

Det er derfor indlysende, at der er et stort behov for en afklaring af dette komplicerede pengeproblem. For at begynde med begyndelsen, kan man spørge sig selv: ”Hvad er penge?”

Hvis man vil forstå pengenes natur, må man huske, hvordan de opstod. Den første udveksling af fysiske varer blandt mennesker skete ved byttehandel. Så opdagede man, at brugen af en bestemt vare som fællesnævner for alle de andre varer lettede proceduren meget. Denne standardvare kunne være salt eller læderstrimler men oftere metal, indtil man til sidst indførte guld som målestok. Endnu et skridt blev taget ved indførelsen af papirpenge som erstatning for guld, og derefter checks, kreditkort m.v.

Det viser, at penge i virkeligheden blot er en praktisk opfindelse, som mennesket har gjort for at lette udvekslingen af varer og serviceydelser – ja for overhovedet at gøre en udveksling mulig i den enorme målestok og på den komplicerede måde samt med den voksende hastighed nutidens tilværelse kræver. Hvis man vil udtrykke det mere filosofisk, kan man sige, at penge er et symbol på fysiske varer.

Det er derfor klart, at penge som sådan hverken fortjener den binding eller den fordømmelse, de gøres til genstand for. Mennesket projicerer, det, der er i dets indre ud på symbolet, og det er forkert.

Artikel-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli
Download-fil: PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV - Roberto Assagioli


Artikel-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli
Læsefil med vendbare sider: PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV