Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALDER & DISCIPELSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alder-og-discipelskab-Åndsvidenskab-og-esoterisk-filosofi

ALDER & DISCIPELSKAB (5 af 7)


De fleste vender ryggen til de muligheder og lukker af for de chancer, der åbner sig, og det sker på grund af den magtfulde illusion om alderdom.

ALDER & DISCIPELSKAB (5 af 7)

En særlig vigtig opgave

 

Alder-og-discipelskab-06-M-F-Haselhurst

 

”Alle disciple i min ashram har en særlig vigtig opgave i denne tid med verdenskrise af følgende årsager:

a. Igennem min ashram (som arbejder under inspiration af mesteren Koot Hoomi) vil en ny præsentation af den esoteriske sandhed blive offentliggjort, og det vil gøre meget af den nuværende lærdom eksoterisk.

b. Derfor har disciplene i min ashram en dobbelt forpligtelse: At stå fast ved at bevare forståelsen. Denne fasthed må ikke slækkes på nogen måde, når alderdommen nærmer sig, og den må ikke forsvinde ved dødsovergangen. En mester for en ashram arbejder i kraft af en ubrudt bevidst tænkning hos en forenet discipelgruppe. Det er ikke så meget den ydre tjeneste hos en discipelgruppe, der er vigtig − selvom den også har et vigtigt formål – men det er den kontinuerlige og integrerede gruppetænkning, som på særlig kraftfuld måde kan skabe forandringer i den menneskelige bevidsthed.”

Når man læser mesterens ord, kan disciple kun se på ”alderdommen”, som en tid med enestående og specielle muligheder − en tidsbonus, der kan bruges med gavmildhed, mens den evige søgen fortsætter.

c. Det sidste punkt understreger de enorme tilpasninger i menneskehedens bevidst­hed, ”som kræves ved indledningen til en ny kultur, civilisation og verdens­religion”, og det understreger muligheden for at bevare sindstilstanden hos medlemmerne i ashramen intakt og fri for forringelse gennem de resterende år i livet, gennem opløsningsprocessen og videre ind i friheden på den anden side af sløret. At bevare bevidsthedsintegriteten er ingen nem opgave. Det kræ­ver forståelse og en intelligent indsats.

Skulle alt dette ikke være tilstrækkeligt til at inspirere til vedholdenhed, så kan denne bøn fra den tibetanske mester tilføjes:

 

”Jeg vil bede jer – efterhånden som livet skrider frem, og I til sidst uundgåeligt står over for at skulle aflægge jeres fysiske redskab – om at stå endnu mere fast på jeres viden om Hierarkiet, og således gå over på den anden side med en fuldstændig hengivelse overfor den hierarkiske plan ... Det er et forsøg fra min side på at henlede jeres opmærksomhed på be­grebet om kontinuitet i åndelig viden og i en korrekt målrettet holdning. På den måde vil I ikke miste tid. I kan... opnå en sand bevidsthedskontinuitet, og det er en af de faktorer, der vil holde discipelgruppen sammen.”

 

Og der gives yderligere det løfte, at ...

 

”- når den søgende eller disciplen vender tilbage i inkarnation, vil denne viden (fastholdt af sjælen) være nyttigt til rådighed”.

Artikel-Alder-&-discipelskab-Åndsvidenskab-og-esoterisk-filosofi
Download-fil: ALDER & DISCIPELSKAB - M.F. Haselhurst


Artikel-Alder-&-discipelskab-Åndsvidenskab-og-esoterisk-filosofi
Læsefil med vendbare sider: ALDER & DISCIPELSKAB