Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LYDENS MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup

LYDENS MYSTERIUM (1 af 7)


I åndsvidenskaben tillægger man lyden stor betydning, uanset om det drejer sig om toner eller det talte ord. Man taler i denne forbindelse om begrebet lydmagi.

LYDENS MYSTERIUM (1 af 7)

LYDENS MYSTERIUM

 

Af  Poul Kastrup

 

 Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrrup

Du kan frit downloade artiklen "LYDENS MYSTERIUM" af Poul Kastrup. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

  

 

LYDENS MYSTERIUM

 

Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-10-Poul-Kastrup

 

Åndsvidenskaben taler om lydmagi

De, der er fortrolige med den mere eksoteriske lære, ved, at man tillægger lyden – uanset om det drejer sig om toner eller det talte ord – meget stor betydning. Man taler i den forbindelse om begrebet lydmagi. At lyden har en langt større betydning end almindeligt antaget, og samtidig peger på mystiske gåder, skal der i denne artikel gøres forsøg på at forklare.

Det vil være nødvendigt at beskæftige sig såvel med den ”gamle” klassiske esoteriske opfattelse, som desuden skjules under symboler, som med en mere nutidig opfattelse af vibrationer og resonansfænomener. Der er en indre sammenhæng i det hele, og der udgår fra alt dette en gådefuld antydning af, at nogle af de største esoteriske og universelle kræfter skjuler sig i lydens mysterium – i ord og toner. Det er ikke bare et udtryk for en stemning, når Johannesevangeliet indledes med:

 

”I begyndelsen var Ordet... ”

 

Ord, toner og støj

Man kan groft inddele lydene i tre kategorier: Ord, toner og støj. Støjen, som man her i Vesten er mest fortrolig med, er det kaotiske virvar af mange forskellige lydfrekvenser, der ikke er i stand til at vække resonanssvingninger eller formidle højere principper til menneskets bevidsthed.

En pludselig gennemtrængende lyd kan resultere i et chok, men den konstante virkning af uharmoniske lydsvingninger kan resultere i nedbrydning af bevidstheden, og det er da også en kendsgerning, at de frygtelige støjpåvirkninger, som er et dominerende træk ved Vestens civilisation, er årsag til mange nervøse lidelser hos nutidens mennesker. Støj er det primitive uro-element, og efterhånden som den menneskelige bevidsthed udvikles, harmoniseres lyden i henholdsvis ord og toner.

Artikel-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup
Download-fil: LYDENS MYSTERIUM - Poul Kastrup


Artikel-Lydens-Mysterium-esoterisk-belyst-Poul-Kastrup
Læsefil med vendbare sider: LYDENS MYSTERIUM