Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OPET - NYTÅR I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Opet-Nytår-i-Egypten-Erik-Ansvang

OPET - NYTÅR I EGYPTEN (4 af 5)


Opet var en af de vigtigste tempelceremonier. Præsterne med gudemasker gik op ad templets østtrappe før solopgang for at forny menneskets kontakt til Gud.

OPET - NYTÅR I EGYPTEN (4 af 5)

Solguden Ra

 

Opet-Nytår-i-Egypten-07-Erik-Ansvang

Solguden Ra

 

Man kan påstå, at det ikke var Hathor, men Ra (Solen), der var ritualets egentlige midtpunkt. Solen er kilden til alt liv i solsystemet, og derfor også på Jorden. Foreningen af Ra og Hathor symboliserer det grundlæggende tema i den egyptiske religion nemlig åndens forening med stoffet. Men hvordan opfattede de gamle egyptere egentlig Solen?

Solen var hjerte og centrum for egypternes offentlige religion i årtusinder. I hele Egypten var Ra til alle tider "Herren over alt". Det var en inspirerende tro konstant støttet af den levende og synlige tilstedeværelse af den sande guddom, som strålede med lys, liv og pragt på alle mennesker dag efter dag. Og om natten modtog den dødes sjæl Ras kærlige omsorg i den indre verden. Ra var den ene, de tre i én, de ni, de ni under de ni − alle var indeholdt og forenet i en eneste strålende himmelsk guddom … Solen.

Den lysende gyldne kugle, den fysiske solskive, var den sande guddom for alle egyptere udenfor sanktuariet. Solstrålerne var Solens hænder, som var i stand til både at give liv, opretholde livet og tage det tilbage. Den fysiske solskive strålede gang på gang oven over dem, og derfor kunne de nemmere bygge deres tro på denne levende kendsgerning. De uddannede og indviede betragtede imidlertid den fysiske sol som Ras legeme. Deres ceremonier var derfor rettet mod Solens "hjerte og sjæl" − den indre åndelige sol og altså ikke den ydre solskive.

Alle dage var helligdage

Denne religion er i virkeligheden den mest sande og intelligente af alle religioner. Den kræver ingen blind tro til trods for, at den har givet liv til meget overtro − navnlig hos mennesker, som ikke er i stand til at forstå symbolik og abstraktioner. I det gamle Egypten fandtes der ingen verdslige eller hellige helligdage. Guddommen var altid til stede og kunne tilbedes hvor som helst og når som helst. Det var netop styrken og forklaringen på den uafbrudte kontinuitet af den egyptiske civilisation. Denne erkendelse og denne praksis bragte Egypten til succesfulde højder.

Artikel-Opet-Nytår-i-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: OPET - NYTÅR I EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Opet-Nytår-i-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OPET - NYTÅR I EGYPTEN