Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Medu-Neter-Erik-Ansvang

MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER (1 af 7)


I Egyptens historie henvises der overalt til skrivekunsten som visdomslæren, der afslører en grundlæggende praksis og samtidig en ophøjet filosofi.

MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER (1 af 7)

MEDU NETER

EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER

 

 Af Erik Ansvang

 

Medu-Neter-Erik-Ansvang  

Du kan frit downloade "MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-97-3335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd ta!-

 

 

MEDU NETER

EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER

 

Medu-Neter-01-Erik-Ansvang

 

Ingen forsker kan med sikkerhed påstå, at man har forstået oldtidens religioner. Præsternes symbolsprog har aldrig været andet end overfladisk klarlagt, og den dag i dag har man ingen tilbundsgående forståelse af hieroglyfferne, reliefferne og de gamle egypteres tankegang.

Der findes egyptiske skrifter fra en lang historisk periode. De er tidløse eksempler på egypternes erfaringer og deres indstilling til liv og død, som de har videregivet til nutiden. De er både oplysende og mystiske, men det sidstnævnte skyldes mest af alt nutidens manglende forståelse af det essentielle i det egyptiske sprog. Der henvises ofte til egypternes "hellige skrifter", men det fulde indhold i deres skrifter skulle ses fra en synsvinkel, hvor man tager skrifternes fulde omfang og dybe natur i betragtning.

"Medu Neter" − guddommelige ord

Skrivekunst kaldes i det gamle Egypten "Medu Neter" (guddommelige ord), og man sagde, at skrivekunsten blev givet til menneskeheden af den guddommelige skriver Tehuti (grækernes Thoth) ved "tidernes begyndelse" – en arkaisk (ældre) periode, hvor Egyptens land blev grundlagt og "Neteru" (guderne) kom til syne på Jorden ved at intonere deres egne navne som mantraer. Som resultat af denne begivenhed blev sproget, skrive- og reliefkunsten skabt, og dermed blev det muligt at udtrykke de hellige principper og opretholde den kosmiske orden.

Det er årsagen til, at skrive- og reliefkunsten blev betragtet som en af de højeste åndelige discipliner, og dens rolle i den religiøse og sociale udvikling, blev betragtet som en hellig pligt. I tidens løb blev denne regel og grundholdning aldrig fraveget.

Artikel-Medu-Neter-Erik-Ansvang
Download-fil: MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER - Erik Ansvang


Artikel-Medu-Neter-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MEDU NETER - EGYPTENS HELLIGE SKRIFTER