Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EKSISTERER TIDEN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set

EKSISTERER TIDEN? (1 af 12)


Tid er en afgørende faktor til styring af menneskets affærer. Men den er også en af de mest uhåndgribelige. Tiden er en illusion, for vi skaber konstant tiden med vores tænkning.

EKSISTERER TIDEN? (1 af 12)

EKSISTERER TIDEN?

 

Af  Erik Ansvang

 

Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set 

Du kan frit downloade "EKSISTERER TIDEN?" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

 

EKSISTERER TIDEN?

 

Tid er en afgørende faktor

til styring af menneskets affærer.

Men den er også en af de mest uhåndgribelige.

 

 

Eksisterer-tiden-01-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set

 

I new age kredse møder man to fundamentale begreber. Det ene begreb er evighed. Det andet er tid. Evighed er uendelig. Tid er afgrænset. Man kan forholdsvis nemt forholde sig til tid, for det sker dagligt. Det er straks værre med evigheden, for hvordan skal man definere den? Evighed kan umuligt være et uendeligt tidsforløb, hvor dag og nat aldrig vil ophøre med at skifte i forlængelse af hinanden, for så er der stadig tale om tid. Hvis man vælger at forestille sig, at evigheden blot er uendelig lang tid, så adskiller den sig principielt ikke fra al anden tid. Tid har en begyndelse og en ende. Evighed har hverken begyndelse eller ende.

Problemet er imidlertid, at man ikke kan forestille sig noget, der altid har været der, fordi det bare ér. Man kan kalde evigheden for et uendeligt “nu”, men det hjælper ikke meget, for menneskets tænkeevne vil straks opsplitte nuet i tid, for det er det vant til. Man kan tale om et uendeligt “nu”, men man kan ikke forestille sig, hvad det er, eller hvordan det er.

Karakterudvikling i tid

Uanset motiveringen så arbejder åndeligt søgende mennesker seriøst med karakterudvikling. De ønsker at blive bedre mennesker, end de er eller har været. I fremtiden vil de være bedre end i tiden, der er gået forud. Det kan umiddelbart virke ulogisk, hvis evolutionen ikke har tidsmæssige barrie­rer. Hvis mennesket er et evigt væsen, og hvis evighed ikke er tid, så er der ingen tidsmæssige grænser for menneskets udvikling? Hvor lang tid har man så til sin udvikling?

Alt går hurtigere i dag end i tidligere tider. Det er i hvert fald en almindelig antagelse. Betyder det, at man skal udvikle sig hurtigere end de menne­sker, der er gået forud for? De fleste påstår, at alt går hurtigere i dag end nogensinde før, men spørgsmålet er, om denne oplevelse af tiden er reel eller en illusion.

Den uforanderlige foranderlighed

Man vil let kunne finde mennesker, der mener, at forandringsraten accelererer. “Alting går forfærdelig hurtigt nu om dage,” siger de. “Det gik langsommere og roligere i de gode gamle dage!” Der er flere grunde til at denne antagelse er almindelig. Man kan nævne almindelig glemsomhed og mangel på perspektiv – samt stigende modstand mod forandring hos men­nesker, jo ældre de bliver. Der er som sagt flere grunde, og her er nogle af dem.

Det er let at finde eksempler på forandringer, der sker hurtigere end tidligere. Udviklingen inden for elektronikken, hvor det tilsyneladende går virkeligt stærkt i disse år, er et godt eksempel. Det beviser bare ikke at forandringsraten generelt er stigende, for den kan jo være faldende andre steder. Der er ofte et naturligt fokus på de områder, hvor der “sker noget”, og derved kan der opstå en skævhed i opfattelsen.

Artikel-Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set
Download-fil: EKSISTERER TIDEN - Erik Ansvang


Artikel-Eksisterer-tiden-Er-tiden-en-illusion-esoterisk-set
Læsefil med vendbare sider: EKSISTERER TIDEN