Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GLOBAL OPVARMNING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Global-opvarmning-Johan-Galtung

GLOBAL OPVARMNING (1 af 3)


Hvor meget af den globale opvarmning er menneskeskabt, og hvor meget er naturskabt? Opvarmes oceanerne fordi der strømmer mere CO2 ud i luften?

GLOBAL OPVARMNING (1 af 3)

GLOBAL OPVARMNING

 

Af Johan Galtung

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Global-opvarmning-Johan-Galtung

Du kan frit downloade "GLOBAL OPVARMNING" af Johan Galtung. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!
 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på vores girokonto … Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

GLOBAL OPVARMNING

 

Global-opvarmning-01-Johan-Galtung

 

1. Diagnose:

Der er et grundlæggende problem ved at stille denne diagnose: Hvor meget af den globale opvarmning er menneskeskabt, antropogenisk, og hvor meget er en del af den cosmo-, helio-, terra-geniske proces, som begyndte for lang tid siden, og som nedbrød istiden bortset fra nogle langsomt smeltende gletsjere? Bliver oceanerne opvarmet, fordi der strømmer mere CO2 ud i luften, eller er det omvendt − eller måske begge dele? Uden tvivl er der mange velfunderede (og nogle velfinansierede) svar på dette. Hvilket svar vælger man?

Muligvis det der er mest foreneligt med civilisationens anerkendte kodekser, med de indoktrinerede apokalypser og desuden med følelsen af synd og straf. Nogle vil muligvis tale om andre katastrofale tilfælde, der helt tydeligt er menneskeskabte: Krig, statsterrorisme og terrorisme. Et godt svar på, om den menneskeskabte del er 90% eller 10% eller måske mindre, eller om der er tale om kraftige synergier, er, at det uanset svaret vil være meget fornuftigt at reducere den menneskeskabte del og lade være med at bekæmpe stærkere kræfter i Universet, men man skal tage sig i agt for urealistiske forventninger.

Artikel-Global-opvarmning-Johan-Galtung
Download-fil: GLOBAL OPVARMNING - Johan Galtung


Artikel-Global-opvarmning-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: GLOBAL OPVARMNING