Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MUSIK I DET GAMLE EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Musik-i-det-gamle-Egypten-Cyril-Scott

MUSIK I DET GAMLE EGYPTEN (3 af 10)


Forfatteren beskriver musikkens positive og negative virkning på de gamle egyptere og den afgørende rolle, den spillede i deres imponerende civilisation.

MUSIK I DET GAMLE EGYPTEN (3 af 10)

Mystik eller videnskab?

 

"Himmel" og "Helvede"

Neofytten besøgte ikke kun de højere eksistensplaner på astralplanet, men også de lavere og mest frygtindgydende. Neofytten var steget ned i "Helvede" og derefter op igen − op i "Himlen", som det beskrives i de kristne trosbekendelser, der i virkeligheden er en kopi af den egyptiske beskrivelse.

 

Musik-i-det-gamle-Egypten-03-Cyril-Scott

 

Mystik eller videnskab?

Man må dog ikke forveksle den egyptiske trancetilstand med den indiske, for den indiske havde til formål at opleve åndelig lyksalighed og den egyptiske at opnå esoterisk viden og forståelse. Den indiske havde karakter af mystik, og den egyptiske havde en mere videnskabelig karakter. De søgende var ikke kun koncentreret om at få viden, for de skulle også finde frem til de metoder, der førte til denne viden. De blev med andre ord magikere.

Naturvidenskabens forskere eksperimenterer for at skabe de rigtige forhold for at få videnskabeligt indblik, og det samme gør magikeren. Den eneste forskel er, at naturvidenskabens forskere arbejder med naturens tætte og grove kræfter, mens magikeren arbejder med naturens finere kræfter. Vesten kan i virkeligheden takke den egyptiske civilisation for sin ceremonielle magi. Den kristne messe har sin oprindelse i Egypten og ikke i Jerusalem, selvom man påstår, at den blev introduceret i kirken for at mindes den sidste nadver.

Artikel-Musik-i-det-gamle-Egypten-Cyril-Scott
Download-fil: MUSIK I DET GAMLE EGYPTEN - Cyril Scott


Artikel-Musik-i-det-gamle-Egypten-Cyril-Scott
Læsefil med vendbare sider: MUSIK I DET GAMLE EGYPTEN