Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Åndsvidenskab-og-Psykologi-

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (1 af 33)


Når psykologi baseres på fysiologi, medfører det, at tanke skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen. Esoterisk set er det helt forkert!

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI (1 af 33)

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI

Af Annie Besant

(Oversættelse og redigering Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-Annie-Besant 

Du kan frit downloade artiklen "ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI" af Annie Besant. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI

 

Åndsvidenskab-og-Psykologi-01-Annie-Besant

 

Fysiologi og psykologi

Psykologien har udviklet sig meget i de seneste år. Men man skal ikke ret langt tilbage i tiden for at møde en videnskabelig holdning, der sagde, at psykologi udelukkende skal baseres på fysiologi. Der er absolut et element af sandhed i holdningen, for man kan ikke beskæftige sig seriøst og dybtgående med menneskets bevidsthed uden at vide noget om bevidsthedens fysiske redskaber. Men betydningen af sætningen er forkert, hvis man får den opfattelse, at psykologi opstår af fysiologi – dvs. at tanken skabes af stof, at bevidsthed skabes af hjernen og hjernens mekaniske påvirkning af stoffet. Hvis man vil forstå tankesindets måde at fungere på, er det nødvendigt at begynde med en dybere forståelse af hjernen og nervesystemet.

Det er en kendsgerning, at der findes en højere bevidsthed i mennesket. Det er dokumenteret af utallige, og de støttes af så mange seriøse udsagn, at man næsten tør sige, at højere bevidsthed er hævet over enhver tvivl. Nogle vil sikkert mene, at det er at gå for vidt. Men blandt de forskere, der undersøger de eksperimenter, der beviser eksistensen af en bevidsthed, der er større end den almindelige hjernebevidsthed, vil der ikke være mange, der er parate til at indrømme, at beviserne faktisk er overvældende. Årsagen er, at man ikke kan forklare den højere bevidsthed, og derfor ønsker forskerne ikke at udtale sig.

Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Download-fil: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI - Annie Besant


Artikel-Åndsvidenskab-og-Psykologi-
Læsefil med vendbare sider: ÅNDSVIDENSKAB & PSYKOLOGI