Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (1 af 13)


Det fysisk redskab handler om menneskets to lavere principper. Begge består af fysisk stof, og de er skabt til et enkelt liv. De kan forædles ved at spise sund kost.

DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme (1 af 13)

DET FYSISKE REDSKAB

og vegetarisme

Af Annie Besant

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-

Du kan frit downloade "DET FYSISKE REDSKAB - og vegetarisme" af Annie Besant. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DET FYSISKE REDSKAB

og vegetarisme

 

Det-fysiske-redskab-01-Annie-Besant

 

Udtrykket ”fysisk redskab” har relation til menneskets to lavere principper. På sanskrit kaldes de sthula sharira og linga sharira − for begge er tilknyttet det fysiske plan. Begge består af fysisk stof, og de er skabt til en enkelt inkarnation. De kasseres ved døden og opløses sammen i den fysiske verden, når den afdøde går ind på astralplanet.

En anden grund til at klassificere de to principper, som det fysiske legeme eller redskab består af er, at så længe mennesket befinder sig på det fysiske plan, bruger det enten det ene eller det andet eller begge de fysiske redskaber. Begge tilhører det fysiske plan, fordi det består af fysisk stof, og det fysiske legeme kan ikke fungere udenfor det fysiske plan. Bevidstheden, som arbejder i de to redskaber, er bundet indenfor legemernes fysiske grænser, og den er underlagt tidens og rummets almindelige love. Selvom de to legemer delvis kan adskilles, sker det sjældent i den fysiske inkarnation. Det kan ikke anbefales, at man forsøger at adskille dem, og når det sker, er det altid udtryk for sygdom eller manglende balance i livet.

Fysisk og æterisk stof

Det er det stof, de består af, der gør dem forskellige. Det ene legeme består af groft fysisk stof, og det andet af fint æterisk stof. Det usynlige æterlegeme er partikel for partikel en nøjagtig kopi af det synlige fysiske legeme, og det overfører de elektriske og livgivende energistrømme, som det fysiske legemes aktivitet er afhængig af. Det æteriske legeme kaldes som sagt ”linga sharira” på sanskrit, men af forskellige grunde anbefales det at kalde det æterlegemet, for ”linga sharira” bruges i en anden betydning i hinduistiske bøger, og det har skabt stor forvirring hos de mennesker, der studerer Østens litteratur – både i Østen og i Vesten. ”Æterlegemet” kaldes ofte ”den æteriske dublet”, og det er et præcist udtryk for det finere fysiske legemes natur og tilstand. Ordet ”æterisk” fortæller, at legemet består af ”æter”, og ordet ”dublet”, at det er en nøjagtig kopi af det grovere fysiske legeme.

Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Download-fil: DET FYSISKE REDSKAB og vegetarisme - Annie Besant


Artikel-Det-fysiske-redskab-Annie-Besant-
Læsefil med vendbare sider: DET FYSISKE REDSKAB